Zalaegerszegen rendezték meg kötöttfogású birkózásban a Diák I. korosztály (2006-2008) országos bajnokságát, a Zrinszki Alapítvány Kupát.

VargaZalanbirk190401Az alapítvány mellett a rendezvényt még 20-nál több helyi szponzor támogatta. A versenyen 56 klub 179 sportolója, köztük a Zalaegerszegi Birkózó SE fiataljai léptek szőnyegre. Az esemény megnyitóján megjelent Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere. Berzicza Tamás, az országos szövetség elnökségének tagja, a Zalahús egykori olimpikonja. Farkas Tibor, az országos szövetség főtitkára.

Balaicz Zoltán köszöntőjében elmondta, hogy immár harmadik alkalommal házigazda Zalaegerszeg, ezúttal is sikeres rendezők akarnak lenni. Az egerszegi birkózók otthona megszépült, és jó körülmények között készülhetnek. Jó versenyzést és eredményes szereplést kívánt a sportolóknak.

Farkas Tibor köszönetet mondott, hogy Zalaegerszeg felvállalta a rendezést. Biztos benne, hogy ismét színvonalasan rendezik meg a versenyt. Végül sikeres versenyzést kívánt a sportolóknak.

A hazai rendezésű versenyen Varga Zalán (képünkön) érte el a legnagyobb sikert, 50 kilóban harmadik lett. Öt mérkőzéséből egy veresége volt, ahol 6-6 után a döntő akcióban kapott ki a ferencvárosi ellenfelétől. A többi mérkőzését technikai tussal nyerte. A 46 kilóban induló Ruzics Milán, az ötödik helyen zárt. Első két mérkőzését, ő is megnyerte, utána kikapott a későbbi győztestől. A bronzéremért vívott mérkőzésen pécsi ellenfelétől szenvedett vereséget.

Felkészítő edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates