Tungsram Aquaprofit NSK (1.) – ASE Paks (3.) 8:4.

NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés, 7. forduló. Nagykanizsa.

Hosszú ideje nem vívott már olyan csúcsrangadót a kanizsai NB I-es sakkcsapat, mint amilyenre a jelenlegi bajnokság hetedik fordulójában került sor. Az ellenlábas paksiak az utóbbi években okoztak már kellemetlen meglepetést a dél-zalaiaknak, ráadásul most még a csapatpontokat tekintve vezettek is.

Mindkét fél nagyon készült a rangadóra, mely végül a házigazdák reményeit váltotta be és fölényesen nyertek, főleg a hátsó táblákon vitézkedők hathatós segítségével. Győzelmével a Tungsram Aquaprofit NSK át is vette a vezetést a tabellán.

- Óriási meccset vívtunk és nagyon szép győzelmet arattunk – mondta el a meccs után Papp Nándor, a nagykanizsaiak csapatvezetője. - A lehető legerősebb felállásukkal jötte el a paksiak, de így is nyerni tudtunk. Az első táblákat ugyan döntetlenre hoztuk, de a hátsó táblákon némi túlzással taroltunk.

Eredmények (elöl a hazaiak): Naiditsch - Harikrishna döntetlen, Balogh Cs. - Lupulescu döntetlen, Lenic - Parligras döntetlen, Erdős V. - Berkes F. döntetlen, Márkus - Papp G. döntetlen, Bánusz - Ács 1:0, Ivanisevics – ifj. Fodor döntetlen, Kántor - Szabó K. döntetlen, Horváth D. - Kaczúr 1:0, Medvegy - Lázárné Vajda Sz. 1:0, Aczél – Balázs 1:0, Gara - Krstulovics döntetlen.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates