Nyomtatás

NEKA (1.) – Tungsram SE Nagykanizsa (8.) 29-21 (17-9).

NB I B Nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 4. forduló. Balatonboglár, 100 néző. Vezette: Földesi, Halász.


Tungsram: Miklós - Bándi, Gyimesi 3, Tóth K. 4, Hári 1, Nagy A., Kovacsics. Csere: Balogh Á. (kapus), Vadász 1, Csabai, Csalló, Balogh P. 2, Jónás 1, Gazdag 9/3. Edző: Madarász Péter.
Immár negyedik bajnoki mérkőzését vívta idegenben a Tungsram SE NB I B-s férfi kézilabda együttese, s hogy miként is szokott hozzá a kialakult helyzethez, azt jól jelzi, hogy egy vereség és döntetlen után a harmadik körben már első győzelmét is megszerezte.

Legutóbb ugyanakkor éppen a csoport éllovasához, a boglári NEKA-hoz látogattak a kanizsaiak. A vendéglátók igyekeztek igazolni, hogy nem véletlenül a top-akadémia együttese, ugyanakkor a Tungit sem lehetett félvállról venni. A csapatok 7-7es állásig együtt is haladtak, onnantól aztán változott a játék menete és a hazaiak elhúztak ellenfelüktől. A második játékrészben a vendégek igyekeztek a NEKA nyomában maradni, s annyi feltétlenül a javukra írandó: elértek, hogy a bogláriak előnyüket tovább már nem növelték, igaz, így is biztosan lett övék a győztesnek járó két bajnoki pont.

Edzői értékelés:

Madarász Péter: „Hát egy hazai mérkőzés azért már nagyon hiányzik nekünk, mert a folyamatos idegenbeli szerepelés kissé már rányomja bélyegét a játékunkra.”