Aquaprofit-NTSK (1.) – Pénzügyőr SE (7.) 8,5:3,5

NB I-es sakkcsapat-mérkőzés, Budapest.

 

Eredmények (elöl a kanizsaiak): Volokityin - Horváth Cs. döntetlen, Balogh Cs. - Horváth J. döntetlen, Ivanisevics - Balog I. 1:0, Lenic - Hujbert 1-0, Erdős - Seres döntetlen, Márkus - Bakos 1:0, Bánusz - Szük 1:0, Medvegy - Fogarasi 1:0, Ribli - Gara A. döntetlen, Kántor - Szamosközi 1:0, Aczél - Karácsonyi 0:1, Gara T. - Mokcsay döntetlen.


A kanizsaiak nagyon készültek a bajnokság nyolcadik fordulójára, hiszen a masszív Pénzügyőr ellen oda kellett figyelniük az eredményre. Ezért a légiósok is már pénteken Budapestre érkeztek, hogy a meccsre hangolódjanak. A tét azért sem volt kicsi, hiszen a nagykanizsai klub zsinórban tizedszer hódíthatta el az NB I-es elsőséget. Ennek megfelelően a dél-zalaiak játékosai végül nem is bíztak semmit a véletlenre és biztos győzelmet könyvelhettek el a jó középcsapatnak számító zöld-fehérek ellen. A forduló érdekességeként szolgálhatott, hogy a Nagykanizsával hármas élbolyban (14-14 ponttal) elöl álló gárdák közül a Paks 11:1-re verte az MTK-t, míg a Diósgyőr 8,5:3,5-re a Kőbányát. Dönthetett tehát vasárnap a bajnokság utolsó köre a végső helyezésekről.

 

Gara2

 

MTK Budapest (10.) - Aquaprofit-NTSK (1.) 1:11

NB I-es sakkcsapat-mérkőzés, Budapest.


Eredmények: Kállai - Volokityin 0:1, Juhász - Balogh Cs. 0:1, Marosi - Ivanisevics döntetlen, Szabó B. - Lenic 0:1, Terbe J. - Erdős 0:1, Terbe Zs. - Márkus 0:1, Berta - Bánusz 0:1, Fodor - Medvegy 0:1, Lyell - Ribli 0:1, Honos - Kántor 0:1, Molnár - Aczél 0:1, Surányi - Gara döntetlen.


Két hónap kihagyás után ezúttal dupla forduló volt soron a fővárosban, így az Aquaprofit-NTSK a 2017-18-as idény utolsó felvonásának második részében az MTK ellen szerepelhetett. Ahogy az az előzetes erőviszonyok alapján is kiderülhetett, a fővárosi kék-fehérek klubja ellen egyértelmű esélyes volt a kanizsai alakulat és a papírformát érvényesítették is Ribli Zoltánék, a nagykanizsai csapat egy 11:1-es végeredménnyel szerezte meg tizenegyedik – zsinórban tizedik – aranyát. Ezzel a magyar csapatbajnokság NB I-es történetében immár az egyedüli csapat a dél-zalai, mely egyhuzamban tízszer hódíthatta el az elsőséget, maga mögé utasítva ebben az összesítésben a – sorozatban kilencszer bajnok aranyat ünneplő - Budapesti Vörös Meteort.


Kép: Gara Tícia (szemben) a sakkozók fővárosi dupla fordulójában.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates