Magabiztos feljutás az A-csoportba.

 

Egy fordulóval az NB I B-csoportos bajnokság befejezése előtt eldőlt, hogy a Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp SK sakkcsapata visszajutott a legjobbak közé.

 

HorvathTamasAz egerszegiek veretlenül, pontveszteség nélkül vezetik a tabellát. A klub fennállása során ez a harmadik visszajutás, kétszer kiestek az A-csoportból, egyszer anyagi okok miatt léptek egy osztályt vissza.


- Bár egy forduló még hátra van, s a feljutás kérdése már eldőlt, a bajnoki címünk megszerzése azért nem volt annyira egyszerű - vélekedett Horváth Tamás, a klub szakmai igazgatója, játékosa. – Több szoros győzelmünk is volt. Nagyon kellett figyelnünk a bajnokság során, mivel ettől az évtől kezdve nem a táblapontok számítottak az első körben, a győztes mérkőzések voltak a fontosak. Az utolsó előtti fordulóban Szentgotthárdon játszottunk rangadót a második helyezett hazaiak ellen. Tudtuk, hogy győztesként már bajnokok vagyunk. Magabiztosan nyertük a mérkőzést. Főleg az első táblákon szereplők sakkozóink remekeltek, nem volt esélye a Vas megyei csapatnak.


- Mit mutatott meg szakmai szempontból a bajnokság?


- Óriási tudásbeli különbség van az A és B -csoport között. A B-ben javarészt helyi sakkozókkal oldottuk meg a feljutást. Húzó játékosaink is akadtak, Vajda Levente négy partiból négyet nyert, Horváth Ádám is csak egy döntetlent játszott, a többit megnyerte. Az ifi táblán, sajnos, többségében vesztettünk.


- Az elmondottakból adódik, hogy erősíteni kell…


- Két jó képességű nemzetközi nagymestert mindenképpen kell igazolnunk, akik rendszeresen szerepelnek nálunk, és a már említett ifi táblára is kell keresni fiatal sakkozót. Hangsúlyozni szeretném, hogy a csapat egerszegi magja megmarad. Nálunk nem lesz 12 légiósból álló csapat.


- A feljutás után az A-csoportban a bent maradás lesz a cél, amihez mérkőzéseket kell nyerni…


- Remélem erősítési terveink valóra válnak, és a minimális célt, a bent maradást tudjuk teljesíteni. Egyébként, ha már akkor bevezetik az új pontrendszert, amikor kiestünk, mi maradunk bent.


- Az A-csopotos tagság nagyobb pénzügyi terheket ró a klubra. Sikerül a működés feltételeit előteremteni?


- Nagyon bízom benne, hogy szponzoraink kitartanak mellettünk, és még talán újabbak is támogatják a Csutit. Akkor nem lesz gond a bent maradással.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates