Nyomtatás

Utánpótláskorú sakkozók versenye Kanizsán

A XXIX. Batthyány-Kanizsa Kupa és VIII. Bagonyai Attila 2017. évi Sakk Nemzetközi Emlékverseny partijait rendezték az utánpótláskorú sakkozók számára a kanizsai Batthyány-gimnáziumban, ahol hat korosztályban is győztest hirdethettek.


A már majd három évtizedes hagyománnyal rendelkező torna ezúttal szolgált újdonsággal, hiszen újdonsült érkezői is voltak a kétnapos eseménynek: a miskolci tehetségek is felfedezték maguknak a nagykanizsai kupát.


- Nyugodtan állíthatom, hogy a Batthyány Kupa hangulata és színvonala méltó volt még a Bagonyai Attila által szervezettekhez, azt hiszem, ezzel méltóképpen emlékeztünk jeles sakk tehetséggondozóinkra is – értékelt a verseny után Kercsmarics József a szervezők részéről. - Nagyon örülünk, hogy korcsoportjában nemrég vb-2. helyezést elért Gaál Zsóka is itt lehetett, illetve a miskolciak részéről köszönthettük Vanczák Tamást is, aki már szintén komoly szintet képvisel a sakk utánpótlásban.


S ha már Miskolc szóba került, nos a borsodiaktól a Miskolci Kisbocsok először voltak Nagykanizsán és ahogy az eredményekből kiderülhetett, nem is gyenge – kilenc fős - csapattal érkeztek, hiszen remek helyezésekkel büszkélkedhettek. Ugyanígy kitettek magukért a tapolcaiak és a szegediek sem hiába utaztak el a zalai helyszínre, ahol azért az egerszegiek, kanizsaiak és keszthelyiek is serényen gyűjtögették a pontjaikat.


XXIX. Batthyány-Kanizsa Kupa és VIII. Bagonyai Attila 2017. évi Sakk Nemzetközi Emlékverseny.


Abszolút sorrendek:


U8: 1. Tóth Barnabás (Tapolca) 7,5, 2. Vadkerti Vince (Szeged) 7, 3. Beznicza Mira (Kőrösi-Péterfy Nagykanizsa) 5,5.


U10: 1. Horváth Barnabás (Tapolca) 7, 2. Király Lilla Virág (Miskolci Kisbocsok) 6, 3. Vilics Hanna (Szombathely) 6.


U12: 1. Varga Gábor (Szeged) 7, 2. Tóth Csongor (Tapolca) 6,5, 3. Németh Áron (Tapolca) 6. U14: 1. Pribelszky Bence (Miskolc) 7, 2. Gömböcz Zsófia (Szombathely) 6,5, 3. Juhász Judit (Tapolca) 6.


U16: 1. Vodila Martin Botond (Edelényi VSE) 6, 2. Vanczák Tamás (Miskolc) 6, 3. Tubak Dániel (Maróczy Szeged) 5,5.


U18: 1. Haselbach Dávid (Aquaprofit-NTSK) 8, 2. Szuhai Beáta Barbara (Edelény) 4,5, 3. Vanczák Virág (Miskolc) 4.