A nagykanizsai pályán rendezték meg a hazai motocross bajnoki pontvadászat második fordulóját, ahová a monori futam után érkezett a népes mezőny.

A szervezők imái meghallgatásra találtak, hiszen vasárnap verőfényes napsütés várta a versenyzőket, s mivel még csupán a motocross szezon kezdetén járnak, így a nevezési létszám is végül száz fölötti lett. S ha már jó idő és népes indulóhad, akkor arról sem szabad elfeledkezni, hogy végül igazi (technikai) sportélményt nyertek a kilátogatók, hiszen roppant népes nézősereg kellős közepébe csöppenhettek a látogatók.

kanizsamotocrossob

S hogy milyen összetartó a (helyi) "sportos" élet, arra jó példa, hogy akár az éppen szabadnapos megyei labdarúgó harmadik vonalbeli Bagola VSE fél focicsapatával is összefuthattunk a pálya mellett. Ugyanakkor, már bocsánat, de az első érkezők korántsem ők voltak, hanem példának okáért azok a sárga jelzőkarók, melyeket még csütörtökön küldtek le a monori forduló után a fővároson keresztül a kanizsai helyszínre, melyekkel a nyomvonalat még jobban tudták jelölni a szervezők a nézők és versenyzők számára egyaránt.

Hogy ne csak az érkezőkről szóljunk, voltak jól menők is a mezőny keretein belül, mivel nem titok, hogy nagyon sok motorsport-szerelmes éppen a Győr-Moson-Sopron megyei HTS KTM Team krosszosaira volt leginkább kíváncsi, akik a valóban jól húzták a gázkart. S nem csupán a kanizsai forduló első futamjainak keretében, de egy szusszanás után a második körben is. Mint az kiderült, a somogyi származású Szvoboda Bencének (HTS) egyre nagyobb szurkolótábora van, amit az is bzonyított, hogy az MX1 I. osztályú kategóriájának indulása előtt mindenki visszaért a helyére a kacsakaringós pályát rejtő "teknő" körül. Persze, ne csupán a fiatal kiválóságról szóljon a fáma, hiszen bárki, aki nyeregbe pattant a nagykanizsai helyszínen, remekül helytállt, legyen az magyar, szlovén, osztrák vagy éppen romániai motocrossos.

Végül az úgynevezett élsport I. osztály MX1 és II. osztály MX1-ben végül összesítésben szlovén siker született Jemej Irt (Husqvarna Maurer RT) révén, aki Peter Irtet előzte meg, míg harmadik Szvoboda (HTS KTM) lett. Az élsport MX2-ben pedig a HTS KTM színeiben Hugyecz Erik visszavágott a szlovénoknak, hiszen egy délszláv előtt győzött összesítésben.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates