Krosszosok Kanizsán.

Közel másfél százan pattantak nyeregbe a motokrosszosok Nyugat Kupájának harmadik fordulójának keretében Nagykanizsán. A mezőny nemzetköziségéből fakadóan a magyarokon kívül voltak osztrák, szlovén, szlovákiai és romániai motorosok is a beugróként "üzembe helyezett" kanizsai pályán, illetve a hazai junior bajnokság futamai is zajlottak a dél-zalai katlanban.

 motocross3

Ahogy azt dr. Farkas Anita, a rendező Kanizsa Motocross SE elnöke elmondta, a számok világa e műfajban is relatív - a nevezések kapcsán, hiszen az előző, kőszárhegyi versenyre százhetvenen adták le indulási szándékukat. Azért panaszra így sem volt ok, amit az is jelez, hogy a szervezőknek gyakorlatilag csütörtök estétől nem volt megállás, mivel sorra érkeztek a csapatok az ország jelentősebb krosszos bázisairól. Meg persze az olyan krosszosok, mint a bukaresti Dementor Racing igazolt ifjú versenyzője, a hét és fél esztendős Ördög Zolika, akit szülei Kézdivásárhelyről hoztak, oda-vissza mintegy 1000 kilométert utazva a versenyért...

Azért persze, jóval közelebbről is jöttek a versenyzőkön kívül az érdeklődők is, így a mintegy 3-400 fős közönség soraiban fedezhettük fel Waltner Róbertet, a labdarúgó NB I hat esztendővel ezelőtti gólkirályát, aki elmondása szerint egy barátja motorozása miatt volt kíváncsi az eseményre.

Arra a fél napos programra, mely tartogatta a technikai sportág sava-borsát: így az ugratások közbeni előzéseket, a kerék kerék elleni csatákat, s mivel a bátrak sportjáról van szó, több esetben az eséseket is.

Motocross Nyugat Kupa és Junior Motocross Bajnokság, 3. forduló.

MX2A: 1. Técsi László (Hell KTM Kecskemét, KTM), 2. Moritz Egger (osztrák, Honda), 3. Daniel Radler (osztrák, Suzuki).

MX1: 1. Gregor Fuchs (osztrák, Kawasaki), 2. Réz Ádám (Honda), 3. Pataki Martin (DSF Extrém SE, Husqvarna).

MX2B: 1. Jánosi Viktor (DSF, KTM), 2. Uwe Fröhlich (osztrák, KTM), 3. Sulán Krisztián (Érdi Motorsport Racing, KTM), ... 6. Sabjanics Norbert (Kanizsa Motocross SE, Suzuki).

Lady (hölgyek): 1. Daniela Amtmann (osztrák, KTM), 2. Vanessa Wagner (osztrák, Honda), 3. Molnár Alexandra (MAMI Team Fehér, Kawasaki).

Senior MX1: 1. Kamrás Károly (Hell, KTM), 2. Moór András (Kanizsa Motocross SE, Yamaha), 3. Dusan Gyergyek (szlovén, Kawasaki).

Senior MX2: 1. Técsi László, 2. Zanócz Roland (MAMI, Kawasaki), 3. Takács Attila (Kőszárhegyi MC, Yamaha).

Super Senior: 1. Franz Weber (osztrák, Kawasaki), 2. Jakli Attila (Kőszárhegy, Honda), 3. Babarczi Ferenc (DSF, KTM).

Open Pro MX1: 1. Czuni László (Husqvarna MG, Husqvarna), 2. Marosi Dávid (Hell, KTM), 3. Bódis Roland (Hell, KTM).

Pro MX2: 1. Kruss Károly (MAMI, Kawasaki), 2. Ragats Roland (Motoaction Team, KTM), 3. Pergel Márk (MAMI, Yamaha).

Junior 50 ccm maxi: 1. Béres Szabolcs (Gyulai MRT, KTM), 2. Hateier Botond (Ácsi Kinizsi SC, KTM), 3. Apágyi Márk (GFS Racing, KTM).

50 ccm mini: 1. Zanócz Noel (MAMI, KTM), 2. Németh Bálint (1WD MSE, KTM), 3. Bódis Mátyás (MX-CAR MSE, KTM).

65 ccm: 1. Kovács Ádám Zsolt (Hell, KTM), 2. Jakob Kristóf (Husqvarna Maurer Gép, Husqvarna), 3. Pergel Bence (MAMI, KTM).

85 ccm: 1. Kiss Márk (TEAM HTSKTM, KTM), 2. Horváth Kristóf Zoltán (HTSKTM, KTM), 3. Kabály Tamás (MAMI, Yamaha).

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates