Nyomtatás

HorvathAdamHorváth Ádám, a Kanizsa Motocross SE ifjú versenyzője a bulgáriai Sevlievóban a korosztályos motokrossz Európa-bajnokság dél-keleti zónájának újabb kvalifikációs fordulójában motorozhatott, majd hazai bajnoki futamon is helyt állt.

 

A sevlievói helyszín világbajnoki versenyeknek is otthont adó nehéz, technikás pálya, nagy ugrókkal. A 10 esztendős Ádám összesítésben a korcsoportja második helyén végzett úgy, hogy az első futamban a 3., míg a második futamban a 2. helyen intették le. A bulgáriai teljesítmény 42 pontot ért, ami a kiskunlacházi negyvennel együtt azt jelenti, hogy az Eb-döntőért zajló régiós versengésében az 5. helyen áll és az első 10 jogosult indulni a júliusi csehországi fináléban a dél-keleti régióból. A zónaversenynek még egy horvátországi és szerbiai futama van hátra.

 

HorvathAdam

 

A kanizsai Zrínyi-iskola negyedik osztályosa itthon aztán a 65 ccm-es KTM-je nyergében a Magyar Nemzeti Junior Motocross Bajnokság nyársapáti versenyén is indult és a megszerzett 36 pontjával összesítésben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.