Nyomtatás

loter1Zalaegerszegen ünnepélyesen átadták a mintegy 93 millió forintból megújult Ebergényi úti lőteret.

 

 

A létesítmény felújításához a legnagyobb összeget - 70 millió forintot - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium biztosította. A Magyar Sportlövők Szövetsége 10 millió, a város önkormányzata 13 millió forinttal járult hozzá a felújításhoz.

 

loter1


Mióta Zalaegerszeg 1996-tól a Nemzet Sportvárosa, a sportlétesítmények sorra megújulnak, vagy újak épülnek - hangoztatta Balaicz Zoltán polgármester. Így többek között felépült a ZTE stadion, a jégcsarnok, megtörtént a teke- és az atlétikai pálya felújítása. Ebbe a sorba jó illik a lőtér megszépülése. A folyamat azonban nem áll le, tette hozzá a polgármester. Ezután következik az Ostoros-csarnok felújítása, a Dózsa iskola is új tornatermet kap, s vívócsarnok épül a Mindszenty iskolában. A jelenlegi és az ezután megépülő létesítmények nemcsak a versenysport, hanem a tömeg- és diáksport céljait is szolgálják. Végül eredményes és jó szereplést kívánt a sportlövőknek.

 

loter2


Vígh László, a város országgyűlési képviselője elmondta, hogy kevés város rendelkezik, ilyen korszerű sportlétesítmény-hálózattal. A létesítmények rendre megtelnek tartalommal, és ez válasz a bírálók számára is, hogy a kormány miért épít ennyi stadiont és egyéb sportlétesítményt.


Sinka László, a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára visszaemlékezett a kezdetre, amikor 2015-ben leültek Balaicz Zoltánnal tárgyalni a felújításról, ami három éven belül megvalósult. A lőtér a régió egyik legkorszerűbb sportlétesítménye. Jó esély van rá, hogy régiós központ legyen, amelyben partner lesz az országos szövetség. A felújítás befejeződött, de már a fejlesztésen törik a fejüket.


A köszöntők után Vígh László, Balaicz Zoltán, Sinka László átvágták a nemzeti színű szalagot. Egy ünnepélyes díszlövéssel stílszerűen is átadták a lőteret.