Példás együttműködés a ZKSE és a Zöld Irány között.

Beköszöntött a tavasz, s a szabadtéri sportágak kedvelői ilyenkor új erőre kapnak. A szabadidő- és a versenysport terén nincsen másképp. a kerékpározóknál is. Városunkban a terepkerékpározás kedvelőit a ZKSE fogja össze. Horváth Szabolcs elnök duplán otthon ebben a világban. Egy kerékpár szaküzletben dolgozik, és mellette nyeregbe is pattanhat. A ZKSE „alegyesülete" a Zöld Irány, amelynek elnöke Szabó Zoltán. Velük beszélgetünk az idei kerékpáros idényről.

– A klub céljai továbbra is változatlanok - hangoztatta Horváth Zsolt. – A terepkerékpározást kedvelőknek kívánjuk biztosítani az edzési, versenyzési lehetőséget. Túrákat szervezünk a környék dimbes-dombos területein, melyek jó felkészülést biztosítanak számukra. A versenysport mellett már több mint egy éve belefogtunk egy szisztematikus utánpótlás nevelésbe is. Palumbi Zsombor személyében továbbra is van korosztályos válogatott versenyzőnk.

zkseab

Horváth Szabolcs elmondja, egyre többen kedvelik a kerékpározást. A terep válfaját különösen a jó levegő miatt, és az sem utolsó szempont, hogy nem környezetszennyező jármű a kerékpár. Áprilisban megkezdődik a kerékpáros idény, ami szeptemberig tart, kéthetente indulnak versenyen a ZKSE sportolói. A már említett Palumbi Zsombor mellet még két versenyzőjük ér el rendszeresen dobogós helyezést a versenyeken. A junior korcsoportban is akad két tehetséges kerekesük, akik már megvillantották. Majd hozzáteszi, ma már a kerékpározás sem tartozik az olcsó sportágak közé.

- Az önkormányzat mellett több kisebb szponzor segíti klubunkat – folytatta Horváth Zsolt. – Tagdíjat is szedünk a klubtagoktól, de a versenyzőink - főként a szüleik - is zsebbe nyúlnak kedvenc sportágukért. Talán egyszer mi is megérjük, hogy bekerülünk a társasági adóból részesülő sportágak közé, ami óriási segítség lenne számunkra, de addig is tesszük a dolgunkat.

A Zöld Irány sportegyesületben egyértelműen az utánpótlásnevelés folyik. A terepkerékpározást sportágul választó gyerekek kerülnek ide.

- A gyerekek egészen az U-17-es korig vannak itt, ezután kerülnek egy lépcsőfokkal feljebb - vázolta a sportolók útvonalát a klubon belül Szabó Zoltán, a Zöld Irány elnöke. – A két egyesület szoros kapcsolatban áll egymással. Beiskolázási gondokkal nem küzdünk, nagyon sokan akarnak terepkerékpározni. Az itt sportoló gyerekek két csoportra oszlanak, akad, aki egészség megőrzése céljából jár le a klubba, nekik külön szervezünk foglakozásokat. A versenyezni akarókat több szempontból felmérjük. Közöljük a szülőkkel az eredményeket, hogy mire számíthat gyermekük a versenyzés során. A döntés a szülők kezében van, hogy melyik utat választják. A legkisebbeknek heti három, a nagyobbaknak heti 4-5 tréninget tartunk, képzett szakemberek irányításával. Már öt éves kortól elkezdhetik a terepkerékpározást a gyerekek.

Szabó Zoltán elmondja, hogy a terepkerékpár kevésbé veszélyes, mint az országúti. Kisebb a sérülés veszélye, náluk még nem történt baleset. Az utánpótlás bázisuk széles, 40-45 gyermek kerékpározik rendszeresen a klubban.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates