MAPEI Tour de Zalakaros.

Idén is megrendezésre került a MAPEI Tour de Zalakaros kerékpáros "dél-zalai körverseny" - összességében a nyolcadik -, mely nem csupán a versenyzőknek, de mellette a családoknak is a kikapcsolódás széles palettáját kínálta.

Hogy abszolút pontosak legyünk, a mezőny három távon mérhette össze erejét és tudását a zalai lankák között, így a vasárnap délelőtti startoknál a Karos Spa Kis-Balaton családi túra a 33 kilométert, a 7 Vezér Teljesítmény túra a 60 kilométert, míg a Bianchi Zalakoros maraton a 127 kilométeres távot takarta. Természetesen a családi próba báját nem vették el az időmérések "szigorúságával", de középtávon, vagyis 60 kilométeren már nagy csatározásoknak voltak részesei a versenyzők, mi több, a zalai TEKER Egyesületet eredményesen képviselték rajtolói. Így Vastag Marcell például nem csupán a saját kategóriáját és korcsoportját nyerte meg 60 km-en, de abszolútban is az élen zárt. Szekeres Dorina szintén nem hagyott maga elé kerülni a középtávon a hölgyek mezőnyében, de hogy a zalai sportolóknál maradjunk, 127 km-en Simon Péter a férfiaknál másodikként jött be, Kiskó Gábor pedig hatodik lett - igaz, ők már nem a megye klubjainak kötelékben kerékpároznak.

- Úgy érzem, roppant jól sikerült hétvégét könyvelhettünk el - fogalmazott értékelésében Jankovics Ferenc, a TEKER Egyesület vezetője. - Ezt azért is nyugodtan mondhatom, mert közel másfélezren pattantak nyeregbe, az időjárásra sem panaszkodhattunk, no és ami még nagyon lényeges, hogy baleset nélkül tudtuk le a versenyeket.

A pontos szám végül 1339-et mutatott csak a nevezések területén és a nyolcadik "karosi Tour" így rekordot döntött e téren.

MAPEI Tour de Zalakaros, Bianchi Zalakaros Maraton, 127 km. Végeredmény. Férfiak: 1. Obal Primoz (szlovén, Tropovci KM) 3:11:37 óra, 2. Simon Péter (Cube-Csömör) 3:12:06, 3. Pályi Csaba (DKSI) 3:12:10. Nők: 1. Tache Marike (romániai, Team Milawo) 3:32:07, 2. Karancsi Zita (Team 3K) 3:56:16, 3. Mayer Tímea (Mecsek Maraton Team) 3:56:19.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates