A hegyikrossz-kerékpárosok hazai krémje érkezik Nagykanizsára, hiszen szombaton és vasárnap az Elimina Tour-Kanizsa Grand Prix versenyét rendezik a városban.

 Szeptember 13-án, szombaton déli 12 óra után a mountain bike-sosok seregszemléjének az úgynevezett városi versenye lesz soron, melynek a belváros, konkrétan az Erzsébet tér és környéke ad otthont.

Két esztendeje volt már ilyen "eliminator" versenynek házigazdája a város, ezúttal ismét Nagykanizsán pattannak nyeregbe a honi mezőny legjobbjai, mely külhoniakkal még erősebb mezőnyt alkothat, tudtuk meg a szervezők részéről Simonyi Csabától. A futamok egy kilométeres körpályán zajlanak majd és az eredmények a Világkupa-pontszámító rendszerébe is beleszámítanak.

Szeptember 14-én, vasárnap már az olimpiai számnak minősülő, Pekingben és Londonban is műsoron lévő kerékpáros hegyikrossz fordulójának kategóriái lesznek soron 10 órától a Csónakázó-tónál, s az újonnan elkészült dél-zalai pályán a résztvevőknek egy-egy verseny alkalmával 6-7 kört kell majd teljesíteniük.

A mezőnyt a magyarok mellett a környező országokból érkezők alkotják és az XCO-indulók között lesz Parti András is, aki már két ötkarikás játékokon is képviselte a sportágon belül a magyar színeket.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates