Downhill az Alsóerdőn.

Az egerszegi alsóerdei napközis tábor környékén megtartott Crossfest 2010 programjának keretében városunkban először rendeztek downhill-versenyt. Az előzményekről, a rendezés körülményeiről, a küzdelmek tapasztalatairól Selmeczi Tibort kérdeztük, s néhány képkocka erejéig izelítőt adunk a verseny hangulatából. Amely remélhetően csupán első volt a sorban.

Sokak számára talán érdemes néhány szóval bemutatni ezt az egyre inkább tért hódító sportágat.

A downhill a hegyikerékpár sport extrém ága, ahol technikás, kövekkel, ugratókkal, letörésekkel tarkított, erősen lejtős terepen kell bringázni. Ennek megfelelően a downhill biciklire az összteleszkópos gépezet, sok helyen megerősített váz, 150-240 mm-es rugóutak és duplavállas átütőtengelyes első villa (ami erősíti a stresszpontokat a fejcsőnél) a jellemző. Elől egy lánctányér rockringgel vagy bashguardokkal, láncvezetőkkel, hidraulikus 4-6 dugattyús fékek 203-as tárcsákkal. Bár a súly kordában tartása a DH gépeknél is nagyon fontos, hiszen a DH versenyeken gyakran tizedmásodpercek döntenek, a nehéz terep miatt ezek a speciális kerékpárok akár 18-24 kg-osak is lehetnek. Komfort- vagy városi tekerésre, vagy egy meredek hegyre felmenni alkalmatlanok.

A Hotel Yacht Clubb downhill egyes kategóriájának győztesei: Czimmer Patrik (Magyarszék SE), Kugelmann Eszter, valamint Gyulay Csaba .Az időmérő alkalmával Miklós András (DÖKE), Galavits Dániel (Biciklon SC) és Kugelmann Eszter volt a leggyorsabb.

Külső lejátsz.

  {wmvremote}http://www.onlinetv.gtk.hu/zalamedia_video/video/sport/downhill10.08.15.wmv{/wmvremote}

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates