Horváth Sándor a dobogón.

Magyarországon a terepraliból ismert Szalay Balázs szervezésében került megrendezésre az idei Balaton Bike Fest, mely 8 féle kerékpáros rendezvényt foglalt magába 5 nap leforgása alatt. Ezek: Erste Tour Tihany, MTB Maraton, Right Guide XCO, Tihany Downhill, Tereptriatlon, Csillagtúrák, Dirt, Triál.

horváthsándor.jpgA mountain bike-ban az esetek többségében a hideg, az eső és a sár a fő probléma, Az időjárás most viszont a másik oldalát mutatta meg. Ezen a versenyen a rettentő meleg nehezítette meg a küzdelmeket. Közel 33 fokos kánikulában kellett végigtekerni az árnyékban eléggé szegényes távokat.

Nemzetközi verseny lévén majd 15 országból érkeztek versenyzők. Hotel Yacht Klub KSE versenyzői 3 versenyszámban képviselték magukat:

- Downhill versenyben Filó László Senior kategóriában az 5.helyet szerezte meg.

- Right Guide XCO versenyt a rajtközpont melletti réten alakították, ami nem volt a legjobb megoldás, mivel ez a terület közel sem volt alkalmas egy nemzetközi verseny lebonyolítására. A férfi másodosztályban Pálmai Zsolt 6 kör teljesítése után a 6. helyen ért célba.

- A zalaegerszegi versenyzők fő erőssége a maraton, így mindenki erre a számra koncentrált, többségük itt állt rajthoz és ebben is születettek a legjobb eredmények. Horváth Sándorra okkal lehetünk büszkék, ugyanis a nagyon erős Master 1 kategóriában 2. helyen ért célba.

„Sikerült végig az élmezőnnyel haladnom, bár voltak holtpontok, főleg a hőség miatt, de ennek ellenére tudtam tartani a pozíciómat. Sajnos, ahhoz nem volt már elég erőm, hogy az élen haladó Papp Dénest beérjem. Összességében elégedett vagyok az idei első hazai maratonommal.” - mondta a verseny után.

A Hotel Yacht Klub KSE versenyzőinek jobb helyezései:

Hosszú táv Elit férfi: Németh Gábor 9. hely

Hosszú táv Master 1 férfi: Horváth Sándor 2. hely

Középtáv férfi felnőtt: Czenki Tamás 6. hely

Középtáv Elit nő: Cséri Szilvia 9. hely

Rövidtáv felnőtt férfi: Bolla Gábor 6. hely

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates