Verseny a föld alatt.

Május 22.-én első ízben került megrendezésre az Underworld Kupa hegyikerékpáros verseny. A versenypálya Kőbányán, a Merkapt Maraton SE Sportközpont területén került kijelölésre mintegy 3 km hosszúságban, amiből 800 méter a föld alatt haladt.

pálmai_zsolt.jpgA pálya különlegessége és legérdekesebb része a földalatti több mint százötven éves, titkokat rejtő pincerendszer volt, amely garancia volt rá, hogy páratlan élmény részesei lehettek a versenyzők és a nézők egyaránt.(Állítólag a II. világháborúban titokban Messersmith vadászgépeket raktak itt össze.)

A zalaegerszegi színeket Pálmai Zsolt (képünkön) és Bolla Gábor, a Hotel Yacht Club KSE versenyzői képviselték. Zsolt taktikus versenyzéssel első helyen végzett. Elmondása szerint remek volt a pálya nyomvonala, a legizgalmasabb rész természetesen a pincerendszer volt, ahova 30 fölötti tempóban érkeztek meg a napsütésből rögtön a sötétbe. A taktikája az volt, hogy pihen az első versenyző mögött szélárnyékban a táv harmadáig, aztán pedig ellép tőle. Ezt maximálisan sikerült megcsinálnia, így simán nyert.

Bolla Gábor a master kategóriában 10. helyen ért célba.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates