TopSix nr.1.- Mühldorf/Wachau.

2010. május 8-án került megrendezésre az ausztriai Topsix sorozat első versenye, aminek a rajtja idén Trandorfban volt. A verseny mellett megrendezett WeinSteinTour, azaz „Borkőtúra” útvonala a környék szőlőültetvényein és Wachau-t övező hegygerinceken és völgyeken halad keresztül.

németh gábor - topsix mühldorf.jpghorváth_sándor.jpgTavaly Németh Gábor (balról) és Horváth Sándor (jobbról) tavaly már egyszer rajthoz álltak itt, és akkor nagyon pozitív tapasztalatokkal tértek haza, így természetes volt, hogy idén is ott lesznek, viszont most egy fővel bővült a létszám, ugyanis Cséri Szilvia is csatlakozott hozzájuk.

Közel 360 versenyző állt rajtvonathoz 3 különböző nehézségű távon. Rövidtáv: 22 km (900 m szintkülönbség) Középtáv: 37 km (1700 m szintkülönbség) Hosszútáv: 62 km (2900 m szintkülönbség) Az előző napi esőzések kissé átalakították a pályát, néhol nagyobb sártócsák alakultak ki, az amúgy is rengeteg gyökérrel és kővel tarkított lefeléket még csúszósabbá, nyálkásabbá téve.

A verseny napján is nagyon borús volt az ég, de szerencsére megkegyelmezett a versenyzőknek, és nem eredt el az eső, néhol még a nap is kisütött. Lényegében a pálya teljes hossza 37 km volt, azaz a középtáv útvonala, amiből a rövidesek néhány részt kihagyva haladtak. A hosszú távosok előbb tettek egy teljes kört a középtáv vonalán, majd következett a 2. kör, mely kissé rövidebb volt, mint az első, ugyanis a 2 nagy hegyre már nem kellett teljesen végig felmászniuk. Ilyen pálya Magyarországon sehol sem található, szinte csak mászások és lefelék vannak benne, sík rész egy méter sem.

A rajt után rögtön kezdődött a leghosszabb és legnehezebb mászás a Jaurling-re, mely 960 méter tengerszint feletti magasságon található. A közel egy órás mászás után sem lehetett pihenni, ugyanis a hegyről levezető út a Jaurling-i downhill pályán vezetett keresztül. Ezután következett a Bärenwände megmászása, melynek az első részében beiktatták az 500m hosszú „Schubert Bergsprint” versenyt is. Ezután még 3 komolyabb mászás következett, az egyik egy hosszú dózerutas felfelé, majd egy füves, sáros, erdőszéli meredek, aminek a kitekerése egyeseknek komoly problémákat okozott, az utolsó emelkedőn pedig már csak 200m szintet kellett leküzdeni 2km alatt, aztán jöhetett a jól megérdemelt sodrós lefelé szinte a célig.

Németh Gábor és Horváth Sándor a 62 km-es, azaz az extrém távon állt rajthoz. Okosan versenyezve közel a táv háromnegyedéig együtt is haladtak, közben folyamatosan sikerült előzgetniük a többi versenyzőt, akiknek nem sikerült ilyen jól beosztani az erejüket és a táv felétől már kezdtek elfáradni. Gábornak a táv háromnegyede felé sikerült a végén beleerősíteni, így felnőtt kategóriában a 7. helyen, Horváth Sándor pedig a 8. helyen ért célba master kategóriában.

Egyetlen hölgyversenyzőnk, Cséri Szilvia állt rajthoz ezen a Topsix futamon. Ő az 1700 méter szintkülönbségű középtávot választotta. Neki különösen nagy kihívást jelentett ez a táv, mivel eddig csak rövid távokon versenyzett, de erejét jól beosztva az 5.-ként ért be a célba.

Mindhárman rendkívül jól helytálltak a nemzetközi mezőnyben és bebizonyították, hogy fel tudják venni a versenyt a nagyon erős külföldi versenyzőkkel szemben is.

ZKSE eredmények:

Extrém táv:

Felnőtt férfi: Németh Gábor (Hotel Yacht Club KSE – Zalaegerszeg) – 7. hely (3:58:51.1)

Master férfi: Horváth Sándor (Hotel Yacht Club KSE – Zalaegerszeg) – 8. hely (4:03:47.5)

Középtáv Felnőtt nő: Cséri Szilvia (Hotel Yacht Club KSE - Zalaegerszeg) – 5. hely (3:39:11.4)

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates