Kaktus Bike Sväty Jur MTB maraton 2010.

A ZKSE maratonistái hosszú hónapokon át tartó felkészülés után megkezdték a 2010-es versenyszezont. Első ízben vettek részt április 17-én a szlovákiai Szentgyörgyön megrendezett Kaktus Bike Mtb maratonon, mely a szlovák maratonsorozat első állomása volt.

németh_gábor.jpghorváth_sándor.jpgKét távon lehetett indulni: 1000 méteres szintkülönbségű 44 km-es távon és az 1800 méter szintet tartalmazó 75 km-es távon. Érdekesség, hogy a rövidebb távon közel hatszor annyi induló volt. A versenyt megelőző esőzéseknek köszönhetően a pálya helyenként rendkívül sárossá és vizessé vált, de végig tekerhető volt így is.

Zalai színeket a csapat két legjobb maratonistája, Németh Gábor (balról) és Horváth Sándor (jobbról) képviselte a 75km-es távon. Körülbelül a verseny feléig együtt haladtak, majd Gábor kicsit beleerősített és elszakadtak egymástól. A hosszú táv a rövidtáv pályájának nagy részén kétszer haladt át, így a második körben folyamatosan előzgetni kellett rövidtávosokat. A legtöbb helyen ez gond nélkül kivitelezhető volt, mivel kevés volt a szűk, egy nyomsávos ösvény. Az erős mezőnyben jól szerepeltek a zalaiak, Németh Gábor az 5. helyen, mögötte mindössze 4 perccel lemaradva Horváth Sándor a 6. helyen ért célba.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates