Nem hiába volt az olimpiai kvalifikációhoz is pontgyűjtő verseny az Eliminatour 2019 Kanizsa Nagydíja a hegyikerékpárosok számára, hiszen valóban népes nemzetközi mezőny gyűlt össze a dél-zalai városban, az indulók Franciaországtól Izraelig sorakoztak fel a startvonalon a Csónakázó-tónál.

A magyarok mellett az ötödik kanizsai UCI kategóriás XCO kerékpáros versenyen természetesen a régióból, illetve a közép-európai térségből voltak a legtöbben a különböző kategóriákban és a legszínvonalasabb mezőny az úgynevezett eliten belüli férfi és női versengésben jöttek össze. Így Kanizsára érkezett például a közelmúltbeli kanadai hegyikerékpáros vb-n 25. Benkó Barbara, vagy a terepkerékpározásban kétszeres olimpiai ezüstérmes (2008, 1016) lengyel Maja Wloszczowska, de nem feledkezhetünk meg a férfiaknál a kanadai vb-n szintén szerepelt magyarokról, Palumby Zsomborról, vagy éppen Parti Andrásról sem.

A lengyelek Wloszczowska mellett a férfiaknál is komoly erővel voltak jelen, hiszen az egyik nagy reménységük, Wawak Bartlomiej például az urak elit mezőnyét vette a legjobb idővel, vagyis nyerte azt a számot az olasz Nadir Colledani, valamint a már említett Parti előtt. Ebben a kategóriában az országúti kerékpározás terén a napokban a spanyol Vueltán arató szlovénok is igyekeztek mind jobb helyezéseket elcsípni, itteni legjobbjuk, Rok Naglic a tizedik helyen végzett. A felsőbb utánpótlás kategóriákban a kanizsai klub képviselői mind jobb eredményeket érnek el (ezt a lentebbi eredménysorban láthatjuk is), emellett az U15-ös versenyzőjük, Gergely Koppány Máté ezüstérmes helyen ért célba. A zalaegerszegi ZKSE-től az U9-es kategóriában Csentericz Levente első, Bruchner Máté második lett, U11-ben Martonics Armand, illetve Szűcs Borbála nyert, Ádám Gabriella Sarolta harmadikként zárt. U13-ban Kálmán Dániel és Szabó Léna vehetett át aranyérmet, Szücs Júlia „bronzos” lett. U15-ben Bruchner Regina harmadik helyezettként futott be.

A közel 160 induló összességében kitett magáért és a kanizsai épített pályán valódi Grand Prix hangulatot teremtett a hegyi- és terepkerékpárosok mezőnyében.

Eliminatour 2019 Kanizsa Nagydíj, érdekesebb eredmények.

U17, férfiak: 1. Takács-Valent Márk (PCCC), 2. Horváth Áron Mihály (Limitless Team-XCO Nagykanizsa), 3. Csuja Bálint (Superior MTB Team).

Nők: 1. Anja Nadu (horvát, BK Montes), 2. Bokros Csenge Anna, 3. Bukovácz Anna (mindketten Limitless Nagykanizsa).

U19, férfiak: 1. Baranyi Dávid Áron (Limitless), 2. Teo Pecnik, 3. Jakob Klemencic (mindketten szlovénok, SNT).

Nők: 1. Kiss Kata Emma, 2. Hebling Lili (mindketten VKE-Nelson Pepperl-Fuchs Team).

Elit, férfiak: 1. Wawak Bartlomiej (lengyel, VW SU MTB Team), 2. Nadir Colledani (olasz, Bianchi Countervail), 3. Parti András (Trek SE).

Nők: 1. Maja Wolszczowska (lengyel, Kross Racing Team), 2. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing), 3. Giorgia Marchet (olasz, Team Rudy Project-XCR).

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates