Nyomtatás

Nappal, éjjel, sárban, esőben.

Az ausztriai Tauplitzban augusztus 29-30-án megrendezett 24 órás mountain-bike versenyen Németh Gábor a ZKSE versenyzője a 3. helyet szerezte meg közel 430 kilométer letekerése után.

A zalaegerszegi bringás a verseny első szakaszában még a középmezőnyben haladt, az éjszaka folyamán aztán folyamatosan jött fel és a reggel már dobogós helyen érte. Az utolsó 6 órában pedig sikerült bebiztosítania a 3. helyet, végül 117 kört teljesítve. Az időjárás nem fogadta kegyeibe az indulókat - a sárral és a hideggel szinte végig, az esővel pedig a verseny első felében kellett megküzdeniük a versenyzőknek. Az extrém körülmények minden kerekes dolgát alaposan megnehezítették: többek között kiállni kényszerült a Race Across America idei 2. helyezettje, Gerhard Gulewicz is, mert a szemébe került sártól nem látott rendesen.

tauplitz_ng1.jpg

– Fantasztikus hangulatú, ugyanakkor nehéz verseny volt. Ez utóbbi főleg a szakadó esőnek és a hatalmas sárnak volt köszönhető. Egyszer el is csúsztam az egyik korcsolyapályává alakult lejtőn, és 2-3 cm hosszan felrepedt a lábam. Jó formában voltam és szerencsére a motivációm is sikerült megőrizni végig, így jelentős holtpont nélkül, egyenletes tempóban tudtam végig tekerni a 24 órát. Csapattársaimnak nagyon hálás vagyok. Ezúttal öten is segítettek kiszolgálni, ami rengeteget számított. A rosszul sikerült Salzkammergut Trophy után ez az eredmény komoly elégtételt jelent számomra. – mesélte Németh Gábor (képünkön).