A hegyi kerékpáros Magyar Kupa-sorozat első állomására volt hivatalos az a kerekes mezőny, melynek versengését a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett kiépített olimpiai krosszpályán rendezték.

A helyszínen nem ez volt az első ilyen rendezvény az évek során és ezúttal is majd' kétszáz induló sorakozhatott fel a különböző kategóriák tagjaként a startvonalon.

- Parti András személyében többszörös magyar olimpikon kerekes is a rajtolók között volt, s már csak azért is rangos mezőnyről beszélhetünk, hiszen az U15-ös és U17-es korosztály számára ez egyben válogató futam is volt – mondta el a főszervezők részéről Csielka Márk. - A hazai olimpiai kerékpáros krossz-sorozat Magyar Kupájának a kanizsai volt az első fordulója és azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy a versenyzők kitettek magukért.

Márk amúgy korábban versenyzőként is számtalan ilyen jellegű versenyen vehetett részt, tehát van rálátása az pálya minőségére és a résztvevők teljesítményére.

- A különböző épített akadályok és kanyarok önmagukért beszélnek a dél-zalai helyszínen és azt se felejtsük, hogy tényleg indult a sportág elitmezőnye, sőt, nyugodtan mondhatom, hogy a legszűkebb krémje. Úgy érzem, színvonalas versenyeket mentek a kerekesek, májustól pedig kezdődhetnek az olimpiai válogatók futamai is.

Érdekesség, hogy az utánpótlás mezőnyében számos ifjú sportoló indult a Femat-ZKSE színeiben, akik remekeltek is nagykanizsai megméretésen, míg kanizsaiak kerekeztek az úgynevezett hobbi mezőnyben.

XCO Nagykanizsai Nagydíj, a Magyar Kupa 1. fordulója. Eredmények.


U9, fiúk: 1. Lovász Máté (Focus Team Hungary), 2. Bruchner Máté (Femat-ZKSE), 3. Kiss Máté Zalán (Bike Zone Gödöllő).


U11, fiúk: 1. Berencsi Benedek, 2. Tóth Márk Martin (mindketten Crosskovácsi Bikeschool), 3. Péter Nándor (Salgótarjáni HKE). Lányok: 1. Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone), 2. Szűcs Borbála, 3. Kálmán Luca (mindketten ZKSE).


U13, fiúk: 1. Vas Barnabás (Merida Maraton Team CST), 2. Pakot András Gusztáv (Kőbányai TC), 3. Kovács áron (Focus). Lányok: 1. Bruchner Regina, 2. Szabó Léna (mindketten ZKSE), 3. Kiss Emma Lotti (Bike Zone).


U15, fiúk: 1. Lőrincz Benedek (Meditech SC), 2. Takács-Valent Márk (Kis-Galya KSE), 3. Majoros Dávid (Kőbánya). Lányok: 1. Bokros Csenge Anna, 2. Kiss Kata Emma, 3. Trócsányi Laura (VKE-Nelson).


Master 1, férfiak: 1. Hattyár Dániel (Focus), 2. Cser Gábor (Epronex-Bike Hungary), 3. Kiss Gábor (Bike Zone). Nők: 1. Cseh Veronika (Alpinbike Team Endura Giant High5), 2. Király Katalin (Waberer's Trek Team).


Master 2, férfiak: 1. Medgyes Gábor (KTM Teszt Team), 2. Specziár Viktor (Kőbánya), 3. Kőszegi Krisztián (Waberer's). Master 3, férfiak: 1. Gortva László (Vialand Racing Team), 2. Lőrincz János (Bike Zone), 3. Takács Gábor (SHSE).


U19, férfiak: 1. Takács Zoltán, 2. Takács Máté (mindketten Cube-Csömör), 3. Zoller Márton István (BringaAjka KSE). Nők: 1. Fördős Kata Barbara (Cube), 2. Hebling Lili (VKE-Nelson), 3. Pataki Zsóka (PCCC).


Elit, férfiak: 1. Parti András (Waberer's TT), 2. Buruczki Szilárd (Cube), 3. Blazsó Márton (Mesterbike ILB Factory). Nők: 1. Schmidel Regina (Focus).


Hobbi felnőtt férfiak: 1. Farkas Tibor, 2. Szollár Zsolt, 3. Alexandrov Balázs, 4. Elek Zoltán.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates