Egerszegi lányok, fiúk két keréken.

A Zalaegerszegi KSE a megyeszékhely és környéke kerékpáros életének meghatározó egyesülete. Közel 30 versenyzője rendszeresen szerepel a különböző versenyeken, nem kevés sikerrel. Egy kis ízelítő a közelmúlt eredményeiből.

ZKSE sikerek az első MTB10 órás Liget-Kerékpáros versenyen

A Holdfény Liget és a Canyon kerékpárház 2009. június 6-án első alkalommal rendezte meg 10 órás mtb versenyét a Gyöngyösfalun található Holdfény Liget kalandparkban. A maratoni tekerés 9:45-tól 19:45-ig tartott. Egyéni, páros és csapat kategóriában lehetett nevezni. 2600 m hosszú, 50 m szintkülönbségű élvezetes pályán kellett körözni a versenyzőknek. A Zalaegerszegi Kerékpáros Sport Egyesület tagjai népes mezőnnyel szerepeltek ezen a versenyen.

kep 010m.jpg

Az egyesületből 3 versenyző nevezett egyéni kategóriában, melyhez rendkívüli erőnlétre, állóképességre és nem kevés kitartásra van szükség. Az ilyen hosszú távú erőkifejtés, folyamatos terhelés, koncentráció rendkívül megterheli az emberi szervezetet, így ez a táv csak a valóban erős és szívós versenyzőknek ajánlott. Ebben a kategóriában Horváth Sándor technikai megállás nélkül a 6. helyen ért célba, Varga Sándor váltótörés miatt feladni kényszerült a küzdelmeket. Dávid László pedig legidősebb egyéni indulóként a 12 helyen fejezte be a versenyt. Páros női kategóriában Cséri Szilvia és Panyi Gabriella szerezte meg az abszolút első helyet 60 megtett körrel, azaz 156 km megtételével!

p6063535m.jpg

Páros férfi kategóriában Dervalics Gábor és Foglszinger Krisztián 2., Bereczki László és Brender Krisztián pedig a 4. helyet szerezte meg. Vegyes páros kategóriában két ZKSE-s csapat nevezett. A hazai csapat után Dávid Diána és Németh Gábor végzett a 2. helyen, őket követte Budai Anita és Pálmai Zsolt alkotta zalaegerszegi duó. Érdekesség, hogy a vegyes párosban szereplő versenyzőknek több kört sikerült megtenni, mint a férfi páros kategória résztvevőinek, így az abszolútban is a 2. és a 3. helyezést szerezték meg!

Jégeső, sártenger Kislődön

Június 7-én, vasárnap rendezték meg Kislődön a MTB Magyar Kupa 3. fordulóját. Az eseménynek a most debütáló Bakonyi Kalandpark adott otthont. A zalaegerszegi kerékpárosok nagyszerű eredményeikkel méltóan avatták fel az új helyszínt. A hatalmas hőségben a gyors, technikás pályán rövidtávú férfi felnőtt kategóriában Czenki Tamás az előkelő 3. helyet szerezte meg, Bakonyi Péter pedig a 7. helyen futott be egy hatalmas esést követően a célba. Bolla Gábor a 13. lett, míg rövidtávos nőknél Budai Anita a 5. helyet szerezte meg. A rövid távú U19-es kategóriában Rigó Márton 1. helyezést ért el.

p6073792m.jpg

A középtávosok sajnos nem a legideálisabb körülmények között versenyezhettek, többek között jégeső is megnehezítette a dolgukat, de a ZKSE-s fiúk keményen küzdöttek. Horváth Szabolcs technikai gondok után a 13. Pálmai Zsolt pedig a 11. ért célba. Az Elit U17 kategóriában Balogh Dávid a 6. helyen futott be.

Szilvásvárad Maraton 2009

A T-Mobile Top-Maraton sorozat idei első állomásának május végén Szilvásvárad adott otthont. Az időjárás sajnos nem kedvezett a versenyzőknek, szakadó eső, sár, szél és mindössze 6 fok várta a kerekeseket. Emiatt a rekordszámú nevezőkből, ami közel 1600 főt jelentett, „mindösszesen” 1200-an álltak a rajtvonalhoz és közel ezren be is fejezték a versenyt.

cseriszilvi2m.jpg

A szélsőséges körülmények a hölgyeket sem riasztották vissza, ugyanis 107-en bátorkodtak megküzdeni a nehéz tereppel. Szokásos módon 3 táv közül lehetett választani, ami 39, 70 és 117 kilométert jelentett. Csúszós, saras pályán mindenki sokkal elővigyázatosabban tekert és inkább a biztonságra ügyelt, ugyanis helyenként a fél kerékpárt ellepő pocsolyákon, vagy éppen a hatalmas sártengereken kellett áthaladni. Mindezek mellett a hideg volt a legnagyobb ellenség, a kerékpárosok mintha pillanatok alatt visszacseppentek volna a télbe. Végtagok hamar átfagytak az ronggyá ázott öltözékben, ami után már egy egyszerű fékezést vagy váltást is csak komoly erőfeszítések árán lehetett végrehajtani.

Zord időjárás ellenére a zalaegerszegi kerékpárosok közül 10 fő vágott neki a kiváltképp extrém terepnek. Sajnos Budai Anitának kihűlés miatt nem sikerült befejeznie a versenyt.

Eredmények:

Rövid táv felnőtt férfi: • Pálmai Zsolt - 14.hely • Bolla Gábor - 57. hely

Rövid táv master férfi: • Brender Krisztián - 70. hely

Rövid táv felnőtt nő: • Cséri Szilvia (képünkön) - 6. hely • Szekér Adrienn - 15. hely

Középtáv felnőtt férfi: • Tóth András - 4. hely • Bereczki László - 58. hely

Középtáv master férfi: • Dervalics Gábor - 78. hely • Foglszinger Krisztián - 111. hely.

Bronzérem Griffenben

Május 21-én immár 8. alkalommal rendezték meg az ausztriai Griffenben a nagy hírű 12 órás hegyi kerékpáros ultramaratont. Az erős mezőnyben Németh Gábor a ZKSE versenyzője a 3. helyen végzett – megelőzve többek között a szám Európa-bajnokát is. Gábor tavalyi eredményét lényegesen megjavítva 123 kört teljesített az 1,9 km hosszú, 54 méter szintkülönbséget tartalmazó pályán.

ng_griffenm.jpg

„Jó erőben éreztem magam, maximálisan elégedett vagyok. Számomra a legnagyobb problémát a tikkasztó hőség jelentette. 5 óra után kicsit fejbe vágott a meleg, de szerencsére hamar magamra találtam újra és innen egyenletes tempót tudtam tekerni végig. Nagy köszönettel tartozom segítőimnek, szervezett háttércsapat nélkül lehetetlen jó eredményt elérni.” – mondta a 27 éves kerékpáros.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates