A kanizsai íjászok szakáguk első világbajnokságán, a Sopron-Ágfalván megrendezésre kerülő HDH-IAA 3D Világbajnokságán bizonyíthatnak.

Eddig az íjászat ezen formájában csak Európa-bajnokságot rendeztek, a legutóbbin 11 ország képviseltette magát, a mostani vb-n pedig 375 nevezést regisztráltak információink szerint a szervezők.

Természetesen e szakágon belül is több kategória küzdelmeire kerítenek sort, melyekben bizonyíthatnak a három nap során a versenyzők. A longbow és pusztai, tehát nomád íjászaton belül induló nagykanizsaiak - a Kanizsa Íjász Egyesülettől -, név szerint Varga Edit, Balogh László, Hárs József, Hermann István, Horváth István, Németh Gábor és Vági György már nagyon várják, hogy több napon át íjászkodhassanak.

- Egy 3-4 kilométeres körzetben lesznek célok kitéve erdős, illetve terepes területen és a gyakorlatilag vadászíjászatnak nevezhető versenyen három pályát teljesíthetnek három nap alatt a nevezők - fogalmazott a KÍE elnöke, Németh Gábor. - Az a helyzet, hogy az esélyekről inkább nem beszélnék előre, mivel igencsak erős a mezőny, s azokban a kategóriákban is nagy küzdelmekre számíthatunk, melyekben jók vagyunk.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates