Alsóörs, a Balaton felső északi részén a magyar íjászat egyik fellegvára. A helyi egyesület a Magyar Íjász Szövetséggel karöltve, remek minőségi versenyeket szervez. Kiváló íjászaik, hagyományaik, az egész országból vonzzák a résztvevőket. A hagyományos téli terem és minősítő versenyeik belépőt jelentenek a magyar bajnoki címért való induláshoz.

 hermannijasz

Városunkat és egyesületünket Hermánn István (pusztai íj, felső képünkön középen) és Sipos Sándor (longbow, alsó képünkön középen)) szakágakban képviselték. Folyamatosan javuló teljesítményük révén versenyzőink a régóta áhított sikerrel térhettek haza. A magyar bajnokság legkiválóbbjait utasították maguk mögé, mindketten arany éremmel tértek haza.

sipossijasz

A legjobbak között a legjobbnak lenni remek érzés, nyilatkozták, de tisztában vagyunk azzal, hogy a következő versenyen is keményen kell dolgozni. Azok az íjászok, akik előtt végeztünk, nem csak az ország, hanem a világ legjobbjai is, ellenük a szerencse, a véletlen nem elég a győzelemhez. A győztesek szerénységével jegyezték meg: "azért lőhettünk volna jobban is!"

Az eredmények:

Pusztai íj kategória:

1. Hermánn István Kanizsa ÍE

2. Rédei Zoltán SÜNE

3. Hermán Péter Négy Kos HIE Lenti

Longbow kategória:

1. Sipos Sándor Kanizsa ÍE

2. Fehér Zsolt Kapos ÍE

3. Sávoly István Négy Kos HIE Lenti

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates