I. Marcali pályaíjászverseny

A marcali Boronkai Íjász Egyesület az első pályaíjászversenyét neves íjászok, Európa-bajnokok és világklasszisok részvételével rendezte meg. A versenyt megtisztelték a közelmúltban a 3D világbajnokságon második helyezett magyar csapat tagjai és egyéni versenyzői. 

Az időjárás az erős szél miatt nem kényeztette az íjászokat, mégsem lehetett panasz a novemberi tizenöt fokra. A tiszta időben kezdődő verseny előtt könnyed beszélgetős jövés-menéssel, melegítéssel töltötték az időt a résztvevők. Sokan kihasználták az alkalmat, hogy gratuláljanak a világbajnokságon remekül szereplő magyar csapatnak, akik mérhetetlen szerénységgel nyugtázták a lelkes, elismerő szavakat.

A verseny a normál koncentrált mederben folyt, két menetben hetvenkét lövést adtak le az íjászok félórás szünettel. A lassan vastagodó felhők az utolsó két sorozatra már bőven szórták az esővé erősödő permetet, valamicskét nehezítve az eredmények rögzítését. A pályaíjászat a pontosságról, az egyformaságról, a kitartásról szól. Jól mérhető az íjász fizikai, mentális állapota. Sokan szeretik, igazi átjárót nyújt a különböző íjász szakágak között.

A Kanizsa Íjász Egyesület tagjai ebben a szakágban sem vallottak szégyent, hiszen tizenegy nevezőjük közül nyolcan éremmel térhettek haza.

marcali334

                 A képen Kovács Szilárd, Besenyei László, Üst László, a kanizsai csigás HU csapatverseny közben.

Eredmények:

Tradicionális íj kategória

Női

Csingerné Berta Judit (TB arany)

Férfi

Hermánn István (TB arany)

Németh Gábor (TB bronz)

Angol íj kategória

Sipos Sándor (LB ezüst)

Csigás 3D vadász íj kategória

Marits Bálint (HU ezüst)

Kovács Szilárd (HU bronz)

Csigás CU vadász íj kategória

Pintér Péter (CU ezüst)

Kósa Máté (Gyermek HU arany)

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates