Elekes Gergo1A MOL Tehetségtámogató Sportpályázatának Zala megyei győztese idén a nagykanizsai Elekes Gergő lett, aki az íjászatban ért már el eddig is figyelemre méltó eredményeket.

Közel száz tehetséges fiatal hazai sportolót díjazott idén is a MOL Alapítvány összesen 32 millió forint értékben. Zala megyéből a nagykanizsai Elekes Gergő íjász nyerte el a támogatást. A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltség-térítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez.

Elekes Gergo

A márciusban meghirdetett pályázatra a 10-18 évesek kategóriájában 378 pályázat érkezett be, ebből 85 pályázatot támogat az alapítvány.

A COVID-19 járvány okozta bizonytalanságok miatt ebben az évben közel 50%-kal esett vissza a pályázati kedv. Mivel azonban a támogatási keret nagyságrendje nem változott, így idén is a tavalyihoz hasonló létszámban nyerhettek támogatást a pályázók.

A Sport 2020 nyertesei között találjuk többek között az ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó Rabb Krisztiánt és a triatlinosta Kropkó Mártát.

A Zala megyei nyertes a 18 esztendős íjász, Elekes Gergő lett Nagykanizsáról. Gergő, aki öt esztendőn át a Kanizsa Íjász Egyesület tagja is volt, sokat sajátított el autodidakta módon az íjászat rejtelmeiből és bár még versenyez - mint az utánpótlás válogatott tagja -, de már most tudatosan készül az edzői pályafutásra. Terep, 3D, pálya és teremíjászat szakágakban is indul, mi több, tavaly az USA-ban az íjászok egyik legrangosabb versenyén, az I.B.O. 3D világbajnokságon is részt vehetett. A kanizsai íjász végig kiegyensúlyozottan, jól versenyzett és így az első világbajnokságán kategóriájában a 9. helyet sikerült megszereznie.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates