Augusztus elején rendezték meg az Amerikai Egyesült Államokban lévő Snowshoe Mountain-ben (Nyugat-Virginia) az íjászok egyik legrangosabb versenyét, az I.B.O. 3D világbajnokságot.

Elekes GergoEzen a versenyen a nagykanizsai illetőségű, amúgy már egy gödöllői klub égisze alatt versenyző, az USA-ban természetesen a magyar színeket képviselő Elekes Gergő is indulhatott.

A versenyre, ahogy ez ilyenkor megszokott, a világ számos pontjáról neveztek és a közel 1500 méteres magasságban, erdős, sziklás területen kiépített pályákra, különböző távolságokra helyezték el a vadon élő állatokat formázó célokat. Ügyelve persze arra, hogy minél nehezebb legyen pontos találatot leadniuk a versenyzőknek. Nagy kihívás volt a verseny, hiszen ezek a versenypályák sokkal nehezebbek, technikásabbak voltak az itthon megszokottaknál.

A bajnokságon két különböző pályán összesen kétszer 20 lövést kellett leadniuk az íjászoknak.

Elekes Gergő, a kanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákja, a 15-17 évesek kategóriájában indult. Jó hangulatú verseny volt, ahol kiválóan lövő csapattársakkal versenyzett, akik már sok versenytapasztalattal rendelkeznek. A kanizsai íjász végig kiegyensúlyozottan, jól versenyzett és így az első világbajnokságán a 9. helyet sikerült megszereznie.

A verseny izgalma mellett az is nagy élmény volt számára, hogy a bajnokságon személyesen is találkozhatott íjász példaképeivel.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates