A klub sportolójából lett ügyvezető

 

Nemrég változás történt a Zalaszám ZAC vezetésében. Kámán Vilmos, a klub elnöke lemondott, helyére Szakály István, eddigi ügyvezető került, Az ő eddigi fealadatait pedig ezután Bella Attila, a klub egykori atlétája látja.


bella attila- Középiskolásként kerültem Zalaegerszegre. Előtte a megyei általános iskolai diákolimpián második lettem 100 méteren. Kámán Ferenc, az egyesület edzője megkeresett és ezzel elkezdődött atlétikai pályafutásom - emlékezett a kezdetre Bella Attila.


- Aktív pályafutásából mely eredményekre a legbüszkébb?


- Viszonylag gyorsan jöttek az eredményeim, 1993-ban az Európai Ifjúsági Olimpiai Játékokon bronzérmet szereztem. A nyíregyházi ifi Eb-n, a magyar 4x100 méteres válogatottal a hatodik pontszerző helyen végeztem. Több magyar bajnoki címmel is büszkélkedhetek, 1999-ben az Európa Kupát megnyertük Athénben, országos csúcsot futottam a válogatottal. Ez a 4x100 méteres váltócsúcs a mai napig él.


- Amikor befejezte sportolói pályafutását egyértelmű volt, hogy marad az atlétika mellett?


- Tulajdonképpen adta a sors. A helyi számviteli főiskolán tanultam tovább és szereztem diplomát. A pályafutás után a Nemzeti Atlétikai Programban kezdtem el dolgozni, majd versenyszervező lettem. Következett a Zalaszám ZAC-nál a technikai vezetői poszt, majd szakosztályvezető lettem, nemrég az ügyvezetői posztra neveztek mi. Úgymond végig jártam a ranglétrát az egyesületen belül. Büszke vagyok, hogy sportolóként és most már sportvezetőként szolgálhatom a klubomat.


- Előre lépett a vezetői rangsorban, de az ügyvezetői poszt több feladattal jár, például a szponzorok felkutatásával...


– Valóban több feladattal jár. Viccesen szólva nemcsak a pénz elköltése lesz a faladatom. Meg kell szereznem a Zalaszám ZAC működéséhez szükséges forrásokat is. Feladatom lesz a szponzorok, támogatók felkutatása, akik hajlandóak áldozni az atlétikára, illetve a pályázati lehetőségekben rejlő forintok megszerzése. Három fő lábon áll az egyesület költségvetése: a Zalaszám Kft., mint névadó szponzor, a Magyar Atlétikai Szövetség, illetve egyik legnagyobb támogatónk Zalaegerszeg önkormányzata biztosítja a legtöbbet a működéshez. Ezekhez jönnek a már említett szponzorok.


- Eddig Szakály István töltötte be az ügyvezetői posztot, számíthat az ő támogatására?


- Igen, eddig is figyeltem, hogy dolgozik. Talán annyiban változik a helyzet, hogy a fiatalabb generációhoz tartozom, a korosztályom vállalkozóit, cégvezetőket is igyekszem megnyerni az atlétika támogatására.


- Egy szakmai kérdés a végére. A klub zászlóshajója Szücs Valdó gátfutó, idővel ki léphet a helyére a Zalaszám ZAC-nál?


- Valdó kiemelkedik a klubnál, szállítja a jó eredményeket. Feltette életét az atlétikára. A tehetségek minden korosztályban megvannak. Dienes Mátyás, Röszler Dorottya, hogy csak párat említsek közülük. Bárkiből lehet jó sportoló. A nagy kérdés, hogy felteszi-e életének ezen szakaszát az atlétikára. Versenyzőink nagy része Magyarországon tanul tovább. Úgy vélem, hogy a felsőfokú tanulmányokat és a magas szintű sportolást már nehéz összeegyeztetni itthon. Valdó esete mutatja, egy külföldi egyetemen jóval nagyobbak a lehetőségek. Egyébként mi arra készítjük fel versenyzőinket, ne csak a sportnak éljenek, hanem az életüket is erre építsék fel, aki az élsport mellett dönt, abba adjon mindent bele.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates