Idén is jól teljesített a Zalaszám ZAC

 

Az idei évben is jól teljesített a Zalaszám ZAC. Az egyesületnél leginkább Szűcs Valdó és Veiland Violetta eredményire a legbüszkébbek. 

 

Szakaly- Az idei versenyszezon legnagyobb sikere, hogy 28 év után ismét zalaegerszegi atléta versenyezhetett az atlétikai világbajnokságon, Dohában - emelte ki Szakály István, a klub ügyvezetője. - Szűcs Valdó idén nagyot lépett előre, és még egy lépést kell megtennie, hogy a világ elit gátfutói közé kerüljön. Reméljük, a vb-t az olimpiai szereplés követi majd 2020-ban Tokióban. Valdó fedettpályás bajnoki címe után az Európa Bajnokságon is remekelt és az elődöntőbe került. Az Universeiádén sikerült a döntő, utána a csapat Európa-bajnokságon 3. helyen végzett. Az októberi vb-re is jó állapotban utazott és hajszállal maradt le az elődöntőről. Közben itthon mindent megnyert, amit lehetett, az len végzett a szabadtéri ob-n, a Szuper Liga 110 m gátfutó döntőjében és megnyerte az abszolút pontversenyt, csb döntőn 110 m gáton.


- Másik reménységünk, Veiland Violetta a Téli Dobó Európa Kupán az utánpótlás korosztályban 2. helyen végzett, majd az U 23 Eb-n döntőbe jutott. A junior Eb-n Nagy Pálma a női 4 x 100 m-es váltóban képviselte klubunkat és városunkat - folytatta Szakály István az eredmények számbavételét. - Veterán versenyzőink a fedett pályás vb-n, a szabadtéri Európa Bajnokságon, a masters dobó vb-n és válogatott viadalon öregbítették a klub és saját hírnevüket. Utánpótlás korú sportolóink közül Nagy Pálma és Dienes Mátyás a junior, Muszil Ágnes az ifjúsági, Röszler Dóra pedig a serdülő válogatott mezét húzhatta magára a korosztályos viadalokon.


- A hazai rendezésű versenyeken is jól szerepeltek..

.
- A 16 bajnoki arany és ezüstérem mellett 17 bronzérmet és számtalan döntős helyezést értek el tanítványaink az országos bajnokságokon. A Sport XXI régiós versenyeken szinte legyőzhetetlenek voltak a 11-12 éves, valamint a 9-10 éves tanulókból álló csapataink. A hagyományos tehetségkutató versenyünkön is kiválóan szerepelt ez a korosztály. A kölyök korú 7-8 éves gyerekek a régiós pályaversenyen és a mezei futásban is győzelmekkel örvendeztették meg a szép számmal drukkoló szülőket, nagyszülőket, érdeklődőket. Az atlétikai csapatbajnokságon idén is döntőbe kerültünk, a 48 csapatból a 11. helyet szereztük meg.


- Akadnak, akik egy idő után hátat fordítanak az atlétikának?


- A serdülő korosztályban kellene erősödnünk, sajnos több tanuló a játékos versenyek sikerei után más sportágat választ. Különösen igaz ez a fiúkra, akiknél a labdarúgás és a kosárlabda nagy népszerűségnek örvend. Nagyobb kínálatot, több szakágat, versenyszámot kell megismertetni, kipróbálni velük az atlétika széles palettájáról. Lehetséges, hogy akinek nem jön be a távolugrás, tetszik majd a magasugrás, vagy éppen a diszkoszvetés helyett a gerelyhajítás. Ez edzőink feladata, csakúgy, mint a kölyök atlétikai eszközök és módszerek felhasználásával játékossá tenni az edzéseket.


- Folytatva a hagyományokat idén is több versenyt hoztak Egerszegre...


- Szakmai elismerésünket jelezve a Magyar Atlétikai Szövetség idén Zalaegerszegnek ítélte az országos váltóbajnokság rendezési jogát. A verseny szakmai lebonyolítása kiválóan sikerült, három bronzérmet nyertünk, csak egy arany hiányzott. Hat ország veterán válogatott viadalának több mint háromszáz versenyzője is elégedetten nyilatkozott a rendezésről, szakembereink empátiájáról, felkészültségéről.

 

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates