A két éve felújított zalaegerszegi rekortán pálya a hét végén ismét rangos verseny helyszíne lesz.

Az Ausztria – Csehország – Horvátország – Svájc – Szlovénia – Magyarország szenior válogatott viadalról Kámán Ferenc, a Zalaszám ZAC vezetőedzője, a rendezvény versenyigazgatója következőket mondta:

- Az elmúlt két évben számos versenyen több ezer sportoló ismerhette meg Zalaegerszeget és versenyezhetett a stadionban. Június elején, az országos váltóbajnokságon a 13 évesektől a felnőttekig minden korosztály versenyzett. Veterán versenyt azonban ezen a pályán még nem rendeztünk.

Majd arról tájékoztatott, hogy a mostani versenyen 35 évestől bárki - azaz akár 90 éves is indulhat - és egy speciális táblázattal értékelik az eredményeket. A verseny érdekessége, hogy a befutási sorrend a korszorzó alapján változik majd az értékelésnél.

Zalai induló is lesz: Góczánné Tóth Zsuzsanna a 100 m síkfutásban áll majd rajthoz. A viadalon 50 fős csapatok vesznek részt. A válogatottakon kívül versenyszámonként meghívásosként még hat fő indulhat.

x    x    x

Az aktív atlétáknak is rendeznek néhány futószámot, s miután a jövő hétvégén országos bajnokság lesz, erre jó alkalom a Zalaszám-Baki Agrocentrum Kupa a formák ellenőrzésére.

A pontversenyben győztes férfiválogatott nyeri a Baki Agrocentrum Kft., míg a női csapat Zalaszám Kft által felajánlott díszes serleget.

A rendezvény a városi atlétikai centrumban szombaton 12 óra 45 perckor kezdődik és este 19 óráig tart.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates