Először rendez váltófutó ob-t a Zalaszám ZAC.

Az egyesület történetében először sikerült Zalaegerszegre hozni az országos váltófutó bajnokságot - tájékoztatta a sajtó képviselőit Szakály István, a Zalaszám ZAC ügyvezető igazgatója. A június 1-2-i hétvégén megrendezésre kerülő eseményre több, mint ezer igazolt atléta érkezik a városba.

Szombaton 13 órakor a hagyományos WHC Kupa Ki a leggyorsabb,ki a legkitartóbb atléta? országos döntőjével - ahol a 10-12 éves fiatalok 60 és 800 m-en,valamint távolugrásban és kislabdahajításban versenyeznek az érmekért és a WHC kupáért - kezdődik az eseménysorozat. Ugyancsak szombaton 13 óra 45 perctől kezdődik a nyílt felnőtt vidékbajnokság. A bajnokság minden versenyszáma egyúttal Szuper Liga verseny is. Az érdeklődők este fél nyolcig tekinthetik meg a Zalaszám Kupa döntőit.
Vasárnap 11 és 18 óra között pedig megszakítás nélkül versenyeznek az országos bajnoki címekért a 4x100 m-es váltóktól kezdve a 4x800 m-es csapatokig a hazai sportegyesületek.

Szakály István elmondta, hogy nem volt egyszerű dolog biztosítani a versenyek megrendezésének feltételeit. Miután Kámán Ferenc vezetőedző és Bella Attila szakosztályvezető pályázatát befogadta a MASZ elnöksége. A következő lépésben sikerült megnyerni fővédnöknek Vigh László parlamenti képviselő miniszteri biztost, majd Balaicz Zoltán polgármestert és Gyulai Miklóst, a MASZ elnökét.

Az ő támogatásukkal sikerült több helyi építőipari és szolgáltató céget megnyerni támogatónak. Miután azonban az anyagi háttér így szűkös volt, végül dr. Szász Péternek, a Zalaszám Kft ügyvezetőjének támogatásával sikerült elérni, hogy az ob-t méltó módon, Zalaszám Kupa - Zalaegerszeg Nagydíjaként tudják megrendezni.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates