Nyomtatás

DSCF5260 abÉrtékeltek és ünnepeltek az atléták.

 

Pénteken délután tartotta hagyományos év végi közgyűlését a Zalaszám-Zalegerszegi Atlétikai Club.

 

 

A megyeházán megtartott ünnepélyes összejövetelen a 320 klubtagot számláló egyesület 64 küldöttjét Kámán Vilmos elnök köszöntötte, majd rövid kiegészítést fűzött az írásban előzetesen megküldött beszámolóhoz. Kiemelte, nyugodt, kiegyensúlyozott és eredményes évet zártak. Három szakemberük is országos elismerést vehetett át. Kámán Ferenc a Magyar Atlétikáért-díj Arany-fokozatát, Bognár Szabolcs a Magyar Atlétika Utánpótlásáért kitüntetésben részesült, Szakály István ügyvezető pedig a Magyar Atlétika Életmű-díját kapta meg.

 

IMG 6299 ab


Ezt követően Barta András, a felügyelő bizottság elnöke úgy összegezte az egyesület gazdálkodását, hogy az fegyelmezett, az előírásoknak megfelelő volt, úgymond addig nyújtózkodtak, ameddig a takaró ért.


A küldöttek a két beszámolót egyhangúan elfogadták.

 

DSCF5260 ab


Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a város közössége nevében megköszönte az atlétikai klub munkáját és biztosította arról, hogy a város támogatására a jövőben is számíthat. A polgármester kiemelte: az önkormányzat 46 sportág 71 egyesületét támogatja, és sorolta, hogy mely sportlétesítmény újult meg az utóbbi időben. Az egerszegi atlétikai pálya, a jégcsarnok, az Ebergényi úti lőtér és a tekecsarnok mellett a ZTE Aréna felújítása is véglegesen befejeződött. Judo-központ létesült, szabadtéri létesítmények újultak meg, vagy épültek újak, s ahogy fogalmazott a polgármester: a városban élők büszkék lehetnek az eredményekre.  


Dr. Szász Péter társelnök és a névadó szponzor Zalaszám Kft. igazgatója szerint a klub valós eredményeket tud felmutatni és ez adja az alapját a kettejük, immár 15 éves kapcsolatának is. A Magyar Atlétikai Szövetség részéről Lengyák György utánpótlás-igazgató beszélt arról, hogy a nemzetközi és válogatott viadalokon a ZAC-atléták is kivették a részüket a magyar sikerekből. 

A közgyűlés végén az országos bajnokságokon helyezett sportolók vehettek át ajándékokat, majd az idén a 60. születésnapját is ünneplő Kámán Ferenc ZAC-alapító és vezetőedző vehette át a klub első aranygyűrűjét Kámán Vilmos elnöktől.

Fotó: Pente Valéria