Utcai edzés, sajáttestsúlyos edzés, avagy street workout - nevezzük akárminek, egyre inkább meghódítja az egészségükért tenni akarókat.
Ezért csak örülhetünk annak, hogy rövidesen elkészülhet az egerszegi városi sportcentrumban a szabadidő sport ezen ágának hódolói számára az a létesítmény, amelynek sajtóbejárására Balaicz Zoltán polgármester vezetésével nemrég került sor.


- Nem kell sokat várni, hogy a nyolc sávos atlétikai rekortán pálya átadása után, egy újabb létesítménnyel bővül rövidesen a sportcentrum - hangsúlyozta Balaicz Zoltán. – Országos pályázaton a Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark program keretében nyert Zalaegerszeg 16 millió forintot, amelyet az önkormányzat kiegészített 2 millió forinttal. Városunk sikerrel pályázott a legmagasabb kategóriában. Sőt a jégcsarnok és a Zalakerámia Sport- rendezvénycsarnok közé hasonló létesítményt tervezünk, arról nem is beszélve, hogy hamarosan megkezdődik a sportcsarnok felújítása is. Majd megköszönte a pályázatban és a beruházásban szerepet vállalóknak a munkáját, Vigh László országgyűlési képviselőnek a pályázat sikere érdekében kifejtett tevékenységét.


A sportcentrumban „D” típusú, legnagyobb sportpark megépítésére nyílik most lehetőség. A létesítmény 150 négyzetméter alapterületű lesz, benne 25 sporteszközt találhatunk majd.
A város vezetése bizakodik, hogy a tömegsport kedvelői a sportparkot átadása után nagy számban veszik majd igénybe. A város önkormányzata mindent elkövet a szabadidősport népszerűsítése, szervezése érdekében.


Bodrogi Csaba, a városi sportlétesítmény gondnokság vezetője elmondta, hogy a kezelésükbe tartozó létesítmények egyre bővülnek. A sportcentrumban felépülő street workout parkot nemcsak a tömeg, hanem a versenysport képviselői használhatják majd.


Az eszközök műszaki átadása, minősítése után várhatóan a jövő év elején vehetik birtokba a mozogni vágyók a szabadtéri létesítményt.

Megosztások

News Show Pro GK5

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates