Nyomtatás

Leni keziA térség sportközpontja lehet


Több mint 1,2 milliárd forintos kormányzati beruházásból kézilabda-munkacsarnok épül Lentiben, jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a szerdai alapkőletételen, írja az MTI.

 

Szabó elmondta, hogy Lentiben mindig is fontos volt az utánpótlás nevelése és az élsport támogatása, ezért szerinte a Szlovénia, Horvátország és Ausztria szomszédságában lévő városban épülő csarnok lehetőséget ad arra, hogy Lenti a térség sportközpontjává váljon.

 

Leni kezi

 


A SkandiVisual tervező iroda által közreadott látványterv a kézilabda munkacsarnokról az épület alapkövének letétele napján Lentiben 2020. június 24-én.


A munkacsarnok-fejlesztési program a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) támogatásával valósulhatott meg. Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta, hogy az országban első ütemben 16 kézilabdacsarnok épül fel, ebből kettő Zala megyében. Az új lenti aréna a tervek szerint 2021 júliusában készül el.


Az 1725 négyzetméteres létesítmény típusterv alapján készül, az épületben többek közt 150 ülőhelyes nézőteret alakítanak ki kiszolgáló blokkokkal.


Lenti polgármestere, Horváth László szerint a csarnok minőségi előrelépést jelent a város sportolói, kézilabdásai számára. Elmondta, hogy a kézilabdának komoly hagyományai vannak a városban, a női felnőtt csapat többször nyert megyei bajnokságot, és a magasabb osztályba jutásnak eddig a megfelelő színvonalú pálya hiánya szabott gátat.


Fotó: Varga György / MTI