A koronavírus-járvány világméretűvé válása következményeként gyakorlatilag a magyar sport is „leállt”, mely a kanizsai sportot is érzékenyen érintette.

A kosárlabda esetében a női második vonalbeli mezőnyében harmadik Kanizsai Vadmacskák az MKOSZ előzetes előírásainak megfelelően múlt szombaton üres nézőtér előtt játszott volna idegenben a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémiánál és a zárt kapus rendezés a továbbiakban a Cserháti-csarnokot is érintette volna. Nos, a kormány kulturális és sportrendezvényeket is érintő felelős döntésével egyben az is biztossá vált, hogy a kosárlabda bajnokságok minden szinten berekesztésre kerültek, így a KVSE-nek sem volt már „akadémiai” jelenése.

Az OB I B-s férfi vízilabda-bajnokság egyik csoportjának listavezetője, a Kanizsa Vízilabda gárdája is a női kosarasokhoz hasonló helyzetben és környezetben mérkőzhetett volna, tehát zárt kapus meccsen bizonyíthatott volna Cegléden, mi több, a hivatalos iratok alapján a résztvevő sportolók és közreműködők testhőmérsékletét is ellenőrízték volna a medencébe szállás előtt. Pénteken este aztán szigorúbb döntés született: 2020. március 13-án éjféltől a Magyar Vízilabda Szövetség versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvény visszavonásig halasztásra került, ezzel miként a bajnokság további szakasza, a Cegléd – Kanizsa találkozó is halasztásra került.

Még előző hét szerdáján az NB II-es Nagykanizsai Futsal Club vezetősége tudatta: azon szurkolóik, akik például bármilyen fajta légúti fertőzéssel, vagy lázzal küszködnek, se idegenben, se hazai környezetben ne látogassanak ki mérkőzéseikre. Nos, onnantól számolva nem sokkal később látott napvilágot a Magyar Labdarúgó-szövetség rendelete, mely az összes égisze alá tartozó sportrendezvény zárt kapus megrendezését foglalta magában – múlt csütörtöktől egé

szen a rendelkezés visszavonásáig. Ahogy telt az idő, úgy kellett, hogy változzon az elgondolás is az NB II-es bajnokság előkelő helyén álló NFC-nél: a fővárosi, ELTE-BEAC elleni hétfői találkozójuk apropóján már inkább amellett voltak, jobb lenne, ha az összecsapás elmaradna. Az MLSZ hétfőn végül lépett is: minden, az égisze alá tartozó bajnokságot fogalmazzunk stílszerűen: lefújt.

- Az a helyzet, hogy már múlt héten leállunk az edzésekkel, úgy gondoltuk, hogy nem kockáztatunk, mivel az egészség mindennél fontosabb – fogalmazott lényegre törően Bagó Gábor, a kanizsai futsalosok edzője.
Ne feledjük, a Nagykanizsai FC helyzete azért sem lett volna egyszerű - hazai pályán -  ha nincs teljes körű (ideiglenes) zárás, mert március 23-án nem tudták volna fogadni a Haladást, hiszen bezártak az iskolákat, márpedig a Zsigmondy-csarnok is oktatási intézmény...

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates