Nyomtatás

ZEG sport6988Zalaegerszeg 1996 óta birtokolja a Nemzet Sportvárosa címet. Az önkormányzat évek óta serleggel és oklevéllel köszönti azokat a versenyzőket, akik teljesítményükkel hozzájárultak a város hírnevének öregbítéshez.

 

 

A hagyományokat folytatva köszöntötték az elmúlt év legjobb zalaegerszegi sportolóit a város polgármesteri hivatalában. Az ünnepségen egyéni női és férfi, valamint csapat kategóriában adtak át elismeréseket. A győztesek nevét Makovecz Tamás, a humán-igazgatási bizottság elnöke ismertette.

 

ZEG sport6988

 


A hölgyeknél ezúttal a tekéző Airizer Emesére esett a döntéshozók választása. Ő klubjával szinte mindent megnyert 2019-ben, egyéniben országos bajnoki harmadik, összetettben pedig második helyet ért el.


Az együtteseknél ismét - immáron ötödször - a ZTE-ZÁÉV női tekecsapata lett a befutó. Jelenleg két sorozatnak, a Szuperligának és a Magyar Kupának is ők a címvédői.


A férfiaknál Szűcs Valdó győzött. A gátfutó - mint mondta - tavalyi eredményeivel alapozta meg azt, hogy továbbra is van esélye kijutni az olimpiára.


A díjakat Balaicz Zoltán polgármester és dr. Vadvári Tibor alpolgármester adta át, külön jutalmazva a sportolók felkészítőit, illetve a szakosztályok vezetőit.

 

Fotó: Seres Péter