Fitos Zsuppan1Egerszegi arany és ezüst.

 

Az 59 ország részvételével megrendezett, XXII. Szervátültetettek Világjátékán a magyar színekben két zalaegerszegi szervátültetett versenyző is sikeresen szerepelt.

 

 

Fitos Erika 9 éve veseátültetett, a sikeres veseátültetés után néhány évvel kezdett el bowlingozni, majd a szervátültetettek versenyrendszerében versenyezni is. Élete első nemzetközi versenyén vett részt: az egyéni bowlingversenyen a 7. helyen végzett, vegyespárosban – szívátültetett társával, Csapó Tamással – a 10. helyen zárták a versenyt, majd a női párosok versenyében – kombinált vese- és májtranszplantált társával, Hasznos Szabinával – megszerezték a világbajnoki címet és a dobogó legfelső fokára állhattak.


Zsuppán László 11 éve vesetranszplantált, ő is a sikeres vesetranszplantáció után kezdett el bowlingozni. Tavaly a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán már sikerrel szerepelt, de Világjátékon most versenyzett először. A férfi párosok bowlingversenyében – vesetranszplantált párjával, Ferencz Károllyal – a 8. helyen végzett, az egyéni bowlingversenyt a dobogó második helyén fejezte be: ezüstéremmel tért haza a versenyről. Mindkettőjük edzője: Soltész István.

 

Fitos Zsuppan1

 


A magyar csapat összesítésben az előkelő 8. helyen végzett Newcastleban. Európai országként egyedül csak a házigazda, Egyesült Királyság tudott elé kerülni, az éremtábla első helyét megszerezve.


A Magyar Szervátültetettek versenyzői a rendkívül erős mezőnyben, 11 sportágban, 18 arany-, 26 ezüst-, 33 bronzérmet szereztek. Két világcsúcs is született atlétikában: diszkoszvetésben és súlylökésben. A világversenyen több mint 2300 szervátültetett sportoló vett részt.


A magyar csapatot 54 sportoló - 32 vese-, 9 máj-, 3 kombinált vese- és máj-, 1 tüdő-, 3 szív- és 6 csontvelő átültetett— alkotta, akik 11 sportágban álltak rajthoz, korosztályos bontásban (tenisz, tollaslabda, triatlon, úszás, asztalitenisz, atlétika, kerékpár, bowling, darts, petanque, röplabda).


Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates