Az Interreg Magyarország-Horvátország határon átnyúló program keretében megvalósuló „EcoSmartCities” ökológiailag okos és fenntartható városok című projekt „Fenntartható hulladékgazdálkodás” elnevezésű továbbképzésre került sor az elmúlt héten a város dísztermében.


Az esemény fővédnöke dr. Koósz Attila horvát-magyar tiszteletbeli konzul (balodali képünkön) volt, aki a rendezvényen elmondta: európai uniós források igénybevételével zajlik az Interreg program, melynek pályázatán Zalaegerszeg és a horvátországi Ludberg városa közös projekten dolgozik. Ennek célja az okos hulladékgyűjtés megvalósítása, az ökológia, és a gazdasági kapcsolatok erősítése a két ország között. A hulladékgazdálkodás modern kezelése a jövőnek szól.

hulladek 1

hulladek 2

hulladek 3


Köszöntötte a rendezvényt Gecse Péter alpolgármester (jobboldali képünkön), aki elmondta: Zalaegerszeg mindig stratégiai ágazatnak tekintette a hulladékgazdálkodást, sok városi és állami forrást is igénybe vettek a hulladékgazdálkodás fejlesztési feltételeinek megteremtéséért. Beszámolt a jelenleg folyó hulladékgazdálkodási nagyprojektről is.

 

 

hulladek 6


A szakmai programon több előadás is elhangzott: Háztartásom hulladék nélkül címmel Tóth Andrea, a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány kuratóriumi tagja (középső képünkön) tartott előadást, Hulladékvadász volt a címe annak az előadásnak, melyet Szebenyi Péter, a JÖN alapítvány szakértője tartott. A környezetbarát megoldásokról Kertész Balázs okleveles környezetmérnök beszélt, ő a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány alapítója.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates