Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy megalakult a Zete 1920 Hagyományőrző Egyesület.

A tájékoztatón Ekler Elemér elnök (újságíró), Szűcs József, a ZTE férfi kosárlabda-csapatának egykori kiváló válogatott játékosa (alelnök), Kereki Zoltán, a ZTE labdarúgó csapatának egykori válogatott játékosa (alelnök) jelent meg.

Ekler Elemér elmondta, hogy a kényszer hozta létre az egyesületet, mivel hiába kérték felvételüket a ZTE elnevezésű civil egyesületbe, ez nem történt meg. Az alapító közgyűlésen a ZTE klub egykori kiváló játékosai, edzői, szurkolók léptek be az új szervezetbe. Az alapító tanácskozás óta további öt taggal gyarapodott a létszámuk.

Az egyesület célja, hogy az 1920-ban alapított Zalaegerszegi Torna Egylet szakosztályainak méltó emléket állítson. Céljuk még az egyesület volt sportolóinak a felkutatása, tevékenységük bemutatása, a sportklub népszerűsítése. Szeretnének részt venni a rövidesen 100 éves ZTE születésnapjának megszervezésében is.

Szűcs József elmondta, hogy örömmel vette a felkérést és úgy érzi, kapcsolatai révén tud segíteni, hogy az új egyesület jól működjön. Elmondta, hogy a ZTE KK-nál felkérték utánpótlás edzőnek, de nem vállalta. Véleménye szerint a mai gyerekek elkényelmesedtek. Az ő mentalitása alapján valószínű, hogy pár gyereket elzavarna az edzésről, ha nem úgy állnának a munkához. Más területen szívesen segítene, rendelkezik külföldi kapcsolatokkal is.

Kereki Zoltán szintén örült a felkérésnek, úgy vélte, hogy kapcsolatai révén ő is tud segíteni. Fő célnak tekinti, hogy az egykor a ZTE színeiben sportolókat visszacsalogassák a klub mellé, amit nem tart könnyű feladatnak. Elmondta többet szerepelt a ZTE színeiben, mint a Haladáséban. Szeretnének egy jó klubot működtetni, örülnének, ha több zalai kötődésű vezető lenne például a ZTE FC-nél.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates