Seffer11Elhunyt Seffer József, Keszthely város sporttörténetének egyik legjobb kézilabdázója.

2018. év első napjának hajnalán életének 68. évében, vonyarcvashegyi otthonában meghalt Seffer József, a Keszthelyi Haladás - amelynek megalakulásától tagja volt - gólkirálya. Játékosként korán befutott és az ifjúsági válogatottban is szerepelhetett.


Seffer11969-ben, majd 1971-ben is Veszprém megye bajnoka volt a legendás csapatával.

A Kövér Imre edző vezetésével a város történetében először jutottak NB II-be. 19 góljával a Tatán rendezett osztályozón is a leggólerősebb játékosnak bizonyult.
Csapatával a másodosztályban újoncként 1972-ben ezüstérmet szerzett.

Egy évvel később pedig társaival együtt a csúcsra ért, amikor 22 meccsből 19-et megnyertek és 39 pontot gyűjtve NB II-es bajnoki címet ünnepelhettek. Sporttörténelmi sikerük eredményeként először jutott NB I/B osztályba a Keszthelyi Haladás. A népszerű „Jene” pedig 123 találattal a bajnokság gólkirálya lett.

1974-ben többek közt a Szegedet is legyőzve az országos főiskolai bajnokságon ezüstérmet szerzett a Keszthely, ahol szintén az együttes erőssége volt.

Bujáki Tibor, Takács János majd Pém Árpád edzősége alatt testvérével átlövőként rendre a bajnokságok legeredményesebbje volt. Nagykanizsa és több elsőosztályú csapat is szerette volna leigazolni, de ő örökre hűséges maradt a keszthelyi csapathoz. A legendás aranykorszakban még a Ligeti Pályán több generációval - Vargával, Csiszárral, Bástival, Somogyival, Boksaival, Szemessel, Bálinttal, Csutival, Mészárossal, Koloszárral és Kissel - játszott együtt.

Többször nyert Georgikon és Kanizsa Kupát csapattársaival, 1983-ban még tagja volt a Zala megyei bajnoki címet szerző gárdának.

Másfél évtizeden át a Haladás kezdőcsapatának tagja és meghatározó játékosa volt.

Visszavonulása után egy évtizeddel a Csokonai sportcsarnokban még pályára lépett egy nemzetközi búcsúmérkőzésen, ahol az évszázad legjobb magyar játékosa – barátja, Kovács Péter is szerepelt.

Fiai is játszottak rendszeresen a vonyarcvashegyi kézilabda csapatban. A rendszerváltozást követően másfél évtizeden keresztül Vonyarcvashegy polgármestere, majd az elmúlt évig a helyi képviselőtestület tagja volt Seffer József.

Személyében Zala megye, Keszthely kézilabda sportjának halhatatlanja távozott az élők sorából. Gyászolja felesége, gyermekei, három unokája, rokonsága és a Zala megyei kézilabdasport minden tagja és barátja.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates