Ferincz vinczeA közelmúltban – még a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt - a zalai ultrakönnyű repülősöket is meginvitálták a Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség díjátadójára.

 

 

Ferincz vincze

 

A zalaiak persze nem csupán megjelentek, de a tavalyi ultrakönnyű repülős kontinensbajnokságon nyújtott teljesítményeik alapján a díjazottak között is szerepeltek.

2019-ben Litvániában rendezték a repülős Európa-bajnokságot és a nagykanizsaiaktól a Ferincz Vince-Dömötör Zsolt páros autogyro kategóriában bronzérmet szerzett. Nos, egyebek mellett ezért is vehették át néhány hete szakágukban és kategóriájukban az év sportolója díjat. A keszthelyi Hegedüs Károly-Csapó Tünde duó - akik a negyedik helyet szerezték meg a kétüléses motoros sárkányrepülők mezőnyében a litvániai eseményen - szintén a díjazottak között szerepelt. Hozzájuk hasonlóan a kanizsai a Waller Attila-Pataki Bernadett kettős ugyancsak a kétüléses motoros sárkányrepülőknél vett részt a baltikumi sportos seregszemlén és az igencsak erős mezőnyben elért nyolcadik helyükkel ők sem maradhattak ki az elismerésben részesültek csoportjából.

 

Waller Pataki

 

Amennyiben az idei járványügyi helyzet engedi, ebben az esztendőben a csehországi Hosínban kerülhet megrendezésre a könnyű-repülősök világbajnoksága, melyen a jó eséllyel ismét részt vehetnek a zalai könnyű-repülős élet képviselői.

Képaláírás: 1. Ferinc Vince előbb a levegőben, majd a szárazföldön is gyűjti rendszeresen az elismeréseket

  1. 2. A Waller Attila, Pataki Bernadett kanizsai könnyű-repülős páros sem maradt díjak nélkül

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates