Nyomtatás

Ferinc DomotorA Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület színeiben a versenyszervezés után újra versenyez Ferinc Vince és a napokban már két futamon is eredményesen vizsgázott.

Az ultrakönnyű repülős társadalomban világszerte is nevet szerzett pilóta idén új navigátorral, a kanizsai Dömötör Zsolttal emelkedhetett magasba már a zalaegerszegi bemutatkozó versenyükön is, ahol győztek kategóriájukban.

 

Ferinc Domotor

 

- Azért is kisebbfajta mérföldkő klubunk életében az új párosunk, hiszen így ismét tiszta nagykanizsai, dél-zalai párosként mehetünk a versenyekre - fogalmazott az ultrakönnyű repülős. - Úgy érzem, a balatonfőkajári „állomásunk” is megér néhány gondolatot, hiszen sárkánnyal indultam a helyszínre, de műszaki gond miatt gépet kellett cserélni, így végül autogyroval versenyeztünk a Sirály Kupán. A futam olyan jól sikerült, hogy megelőztük a mezőnyben a tavalyi vb-ezüstös Thuróczy Endrét és a vb-ötödik Gémesi Zsolt alkotta párost, illetve a keszthelyi Hegedüs Károly-Csapó Tünde duót is, akik kategóriájukban vb-bronzérmesek is voltak már.

Ahogy Ferinc Vince fogalmazott, azért is örülnek a jó teljesítményének, hiszen ez Zsolttal együtt remek alapot adhat egy jó Európa-bajnoki szerepléshez,illetve előtte július közepén még az országos bajnoki megmérettetésen indulhatnak Nyíregyházán. Az Eb-t idén egyébként augusztus 7-17. között Litvániában rendezik.

A kanizsai sportrepülősökhöz kapcsolódó hír még, hogy Főkajáron a botkormányosok között Kurucz Attila a harmadik helyet szerezte Ferinc Vince korábbi navigátorával, Dobó Mátéval.

Kép: Ferinc Vince (balról) és Dömötör Zsolt ideális párost alkothat a levegőben