Nyomtatás

Modellező Európa Liga versenyt rendeztek Nagykanizsán a Csónakázó-tó víztükrén. A hétvégi versengésre a modellezők kelet-európai kontingenséből szép számmal érkeztek versenyzők.

Az első nap az előfutamoké volt, melyen a magyarokon kívül osztrákok, románok, szlovákok és szlovénok is résztvettek. A résztvevők mintegy 65 hajót bocsátottak vízre és a házigazda Canissa Modellező Sportegyesület részéről is értek el jegyzett eredményeket. Kövér János a 15 köbcentimétereseknél harmadik lett, Lekszikov Zsolt ugyanitt hatodikként zárt. A 27 ccm-esek között Boti Ferenc hajója körözött még eredményesen, hiszen ő is egy hatodik helyet zsebelhetett be.

- Az IMBRA szövetségének első kelet-európai fordulóját rendezték az idén nálunk – mondta el a második nap döntői után Lekszikov Zsolt. - Ebben az úgynevezett Európa-ligában lesz még lengyel, szlovén és bolgár forduló is, hogy aztán a mezőny még egyszer visszatérjen Magyarországra. A kanizsai futamra nem panaszkodhatunk, jó és színvonalas versengést produkáltak a résztvevők. Próbálunk persze idővel majd javítani, hogy a 3,5, 7,5, 15 és 25 ccm-ben is mind jobban menjünk legközelebb.