Átadták Zalaegerszegen, a Gébárti tónál a Magyar Kajak Kenu Szövetség mobil csónakház programjának keretében 25 millió forintból megépült létesítményt. A bázis a Zalaegerszegi Kajak Kenu Sárkányhajó Egyesület sportolóinak lesz az otthona.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak Kenu Szövetség elnöke köszöntőjében elmondta, hogy újabb fehér foltot sikerült eltüntetniük, a létesítmény átadásával. Zalaegerszeg is bekerült a sportág vérkeringésébe. A csónakház megépüléséhez az országos szövetség biztosította a forrást, a területet az önkormányzat adta. A festői környezetet elnézve a sportág nagyszerű otthonra lelt. Az egerszegi klub tettre készségét látva pedig biztosan eredményes munka folyik majd itt.

Dr. Vadvári Tibor alpolgármester hangoztatta, hogy néhány évvel ezelőtti terv vált valóssággá. Az önkormányzat a Gébárti tó fejlesztésével, utak, a környezet széppé tételével járult hozzá, hogy a vízi sportok otthonra leljenek és a mozogni vágyók kellemes környezetben tölthessék el idejüket. A mobil csónakház csak az első lépcső, amit tovább lehet fejleszteni.

Vígh László, a térség országgyűlési képviselője, szokásához híven ezúttal is a sportágat szimbolizáló tortával érkezett. Elmondta, hogy ő minden sportos kezdeményezést támogat, így segítette a csónakház megépülését is. Megemlítette, hogy a gyerekeknek nyolcadik osztályba érve kötelező lesz megtanulni úszni. Szép cél lenne, ha erre a korra vízi jártasságot is szereznének. Kerékpárral rendre végig járja választó körzetét, de szívesen vállalna egy vízi túrát is.

Molnár Gábor, az egerszegi klub elnöke köszönetet mondott az országos szövetségnek és az önkormányzatnak a létesítmény megépüléséért. Igyekeznek tartalommal megtölteni.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates