repulo latvanyBefejeződött az ultrakönnyű-repülős vb

Közel tíz levegőben töltött nap után befejeződtek a 16. Ultrakönnyű-repülős Világbajnokság versengései a kiskanizsai sportrepülőtérről indulván.

 

A tavalyi Európa-bajnokság után idén a vb-n bizonyíthattak a repülősök földön és levegőben, s ahogy tavaly, úgy ezúttal is védekezhettek a természet erői ellen is a résztvevők. Ahogy akkor, úgy most is rendezték soraikat az indulók és 14 feladat után joggal lehetettek elégedettek az öt kategória rajtolói, s legfőképp világbajnokai.

 

repulo latvany


- Remek világversenyen vagyunk túl, s Nagykanizsa ahogy tavaly az Eb, úgy idén a világbajnokság eseményei alatt is kitűnőre vizsgázott szervezésben – fogalmazott a záróünnepség alkalmával Wolfgang Lintl, a Nemzetközi Repülő Szövetség könnyű-repülős szekciójának elnöke. - Ugyan még nem tudjuk pontosan, hogy a következő világeseményeknek kik is adhatnak otthont, mindenesetre fel van adva nekik a lecke.


A versenyzőknek komoly tudáspróbát jelentett a navigációs, ügyességi, vagy éppen a gazdaságossági rész teljesítése, így aligha szükséges ecsetelni, mit jelenthet a győzteseknek a bajnoki cím elhódítása.


- Természetesen roppantmód örülünk a bajnoki címünknek, azt hiszem joggal mondhatjuk azt pilótámmal együtt, hogy a legelőkelőbb helyre kerül gyűjteményünkben – mondta örömmel Dominika Jurkiewicz, aki pilótájával, Marcin Majsterekkel együtt az auto-gyro kétüléses kategóriájában lett a legjobb. - A verseny után rögtön indultunk is haza a lengyelországi Torunba, ezért nagyon nem is tudtunk ünnepelni, de otthon azért mindezt bepótoljuk.


A Nagykanizsa - Torun távolság nagyjából ezer kilométerre tehető, ennél azért jóval többet küzdöttek le a litván, orosz, spanyol résztvevők, viszont - hazai vizekre evezve - nem kellett ennyit utaznia például Thuróczy Endrének, aki a sárkányszárnyú együléseseknél lett második, vagy éppen a Waller Attila-Pataki Bernadett kanizsai duónak a kétüléses sárkányoknál. Az NSE kettőse végül hetedik lett, míg ebben a mezőnyben a Keszthelyi Repülő és Ejtőernyős Egyesület tagjai, Hegedüs Károly és Csapó Tünde a magyar színeket egészen a harmadik helyig repítették.


- Magyar építésű gépünkből teljes mértékben kihoztuk azt, amit lehetett – összegzett Hegedüs Károly. - Tavaly az Eb-n a negyedik helyig jutottunk, most pedig világeseményen megszereztük az első érmes helyezésünket is. A két verseny feladatai jellegükben gyakorlatilag ugyanolyanok voltak, mindehhez a taktikánkat hozzátéve érhettük el ezt az eredményt.

 

Repulo eredmenyhird18.08.20

 

Tavaly Európa-bajnokság, idén világbajnokság szerepelt a kanizsai versenyigazgató, Ferinc Vince nyári programjában.

- Úgy tűnik, mostanság aszárazföldre szorultam, hiszen elsősorban a laptopok előttkellett a szervezőcsapat élén sokad-magammal vizsgáznom aversenyek koordinálása alkalmával – vázolta a kanizsai repülősa „lenti” feladatait. - Azt nem állítom, hogy idén már nemülök gépbe, hiszen egy miskolci kupa még tervben van, na akkoregy kétülésesben navigátorral van esély arra, hogy levegőbeemelkedem. Annak természetesen nagyon örülünk, hogy versenyzőiés szövetségi szinten is elégedettek voltak a vb szervezésével,hallottunk már olyan véleményeket is, hogy az oroszok meg ishívnának akár minket is a szervezési feladatok kivitelezésére,ha ők nyernék el a jövő évi Eb-rendezést.

A pontverseny keretében a győztes Lengyelország és a második Csehország mögött Magyarország következett a sorban.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates