WallerPatakiUltrakönnyű repülők versengése Kanizsán.

A kiskanizsai reptéren rendezték meg a az ultrakönnyű repülősök nemzeti bajnokságát, mely már gyakorlatilag a közelgő augusztusi világbajnokság főpróbája is volt a helyszínen.

 

 

 

Ultrakönnyű repülők nemzeti bajnoksága, eredmények:

 

Kétüléses motoros sárkányok: 1. Kopa László-Kun Zoltán (ASE Budapest), 2. Hegedüs Károly-Csapó Tünde (Keszthelyi REE), 3. Waller Attila-Pataki Bernadett (Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület, képünkön).


Együléses motoros sárkányok: 1. Thuróczy Endre (Dunaújvárosi RK), 2. Gémesi Zsolt (ASE), 3. Kujundzic Róbert (ASE).


Merev-szárnyúak: 1. Kurucz Attila-Dolhai Krisztián (NSE-Balatonfőkajár).

 

WallerPataki

 


A magyar bajnokság mezőnyének létszáma ugyan talán kissé elmaradt a korábbiaktól, ez azonban nem zavarhatta a szervezőket abban, hogy maximálisan kitegyenek magukért. A feladatok megszabása persze létszámtól függetlenül is ugyanolyan tudást, ügyességet próbára tevő volt, mint ahogy az a korábbiakban megszokott volt, volt hát mit a versenyzőknek felismerniük a levegőből, s mindezt üzemanyagtakarékosság jegyében tenni.


- Hogy is fogalmazzam meg, el kell ismerni, a könnyű-repülősök idén mintha nem akartak volna repülni, igaz, többeknek is úgy alakult a nyara, hogy most nem tudtak eljönni a versenyre – fogalmazott a versenyigazgató Ferincz Vince. - Amúgy is az egyébként nagyon jó ultrakönnyű repülők kis közösségében inkább a hobbi vonulat veszi át a főszerepet, mivel bajnoki rendszerben repülve úgy gondolják, a versenyfeladatokhoz kapcsolódó kötöttségek már nem az ő világuk. Persze, bízunk abban, hogy ez változni fog és igyekszünk is ezért tenni.

 

Amiért pedig most is gőzerővel dolgoznak a kiskanizsai reptéren, az az ultrakönnyű repülők világbajnokága, hiszen augusztus elején - a tavalyi Eb után - ismét felpezsdül az élet a kiskanizsai kertek szomszédságában.


- Ez számomra annyira már nem újdonság, hiszen múlt ősz óta ezen agyalok – folytatta a repülős elöljáró. - A vb nyitányára nyugodtan rászámolhatunk még jó néhány napot, hiszen sok csapat már korábban megérkezik, felmérni a helyi körülményeket, földön és levegőben. Minden bizonnyal az elsők között érkezhetnek meg a spanyolok, litvánok, míg azok, akik a tavalyi kontinensviadalon itt voltak és valamennyire már ismerik a viszonyokat, lehet, hogy csak a raj előtt közvetlenül jönnek meg. A szlovénok például ugyanakkor megtehetik azt is, hogy iderepülnek, majd vissza is mennek, hogy aztán ezt ismét megtegyék, mivel nekik nincs is olyan messze a világbajnoki helyszín.


Ahogy már a vb nyitánya sincs túlzottan messze.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates