Palyakerekpar diakolimpiaA budapesti Millenáris úgynevezett betonteknőjében rendezték meg a pályakerékpárosok diákolimpiai döntőjét (a versenyszám egyéni időfutam volt több fordulóban 1, 2 és 4 körön, egy kör 412 méter volt) és a kifejezetten pályakerékpáros fináléban most először vettek részt zalai, pontosabban kanizsai versenyzők.

A négy rozgonyis és az egy-egy mezős és batthyánys bringás kitűnően szerepelt, legyőzhető ellenfeleiket szinte kivétel nélkül maguk mőgé utasították, s mindannyian a dobogóra állhattak a B kategóriások (nem igazolt versenyzők) küzdelmei után. A mezőny - 36 iskola mintegy félszáz tanulója – ugyan nem volt nagy, de az eredmények így is szépen mutatnak.

 

Palyakerekpar diakolimpia

 

 

A kanizsai tanulóknak, mint inkább országúti kerékpáros gyerekeknek is óriási élményt jelentett a versenynap, ráadásul a korábbi remek pályakerékpáros Somogyi Miklós mellett két olimpiai bajnokkal, az éppen a szomszédos jégcsarnokban tréningező rövid pályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoanggal és Liu Shaolin Sándorral is összeállhattak a fiatalok egy-egy kép erejéig.


Eredmények: U11: 1. Nagy Kíra (Rozgonyi), U13: 1. Börcsök Jana (Rozgonyi), U15: 1. Kertész Noémi (Rozgonyi), U17: 1. Kovács Dóra (Batthyány), 2. Szokol Evelin (Rozgonyi), U19: 1. Varga Nóra (Mező). Az iskolák összesített pontversenyében a Rozgonyi első helyezést ért el, a diákokat Jeszenői Csaba készítette fel.Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates