Kötöttfogású birkózó országos bajnokságot rendeztek Zalaegerszegen a diák I. korcsoport (12-13 éves) számára. Az egerszegi korcsoportos ob-ra a kaposvári területi bajnokságról lehetett továbbjutni, a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzői közül a 63 kg-os Pőcze Bence elsőként, míg a 35 kg-os Fata Lajos harmadikként jutott súlycsoportjuk legjobbjai közé.

PoczeBence2019Pőcze Bence Egerszegen először monori riválist győzött le technika fölénnyel. A négy közé jutásért egy dorogi versenyzőt szintén technikai tussal múlt felül. A döntőbe jutásért újabb monorit birkózót kellett legyőzni, Bence ezt az akadályt is könnyeden vette, alig 30 másodperc alatt tusolta ellenfelet. A másik ágon az erzsébetvárosiak versenyzője került a döntőbe.

Az első menetben a kanizsai sportoló betartva a taktikai utasításokat úgymond lassabban kezdett, de a szünetre így is 4:2-vel tudott lejönni. A második menetben már nagyobb iramot diktálva végül egy dobást követően tusolta ellenfelét és megszerezte az első kötöttfogású (szabadfogásban már sikerült 2018-ban aranyérmet nyernie) aranyérmét egy országos bajnokságon.

Fata Lajos nem volt szerencsés: az első mérkőzésén kikapott és mivel legyőzője nem tudott a négy közé kerülni, így a 35-kg-os kanizsai kiesett a versenyből.

- Bencét a tavaly év végétől nagyon sok sérülés hátráltatta a felkészülésben – kezdte értékelését Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője. - Sikerült a gödrökből azonban kikászálódnia, kicsit még darabosan mozgott, de jó jel, hogy mindenkit technikai fölénnyel tudott legyőzni. Erős és szorgalmas fiú, megérdemelten lett országos bajnok.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates