Futsal diákolimpia V-VI. kcs. országos döntője

A hét végén került megrendezésre Zalaegerszegen a 2018/2019. tanévi Futsal Diákolimpia® Országos Döntője az V-VI. korcsoportban. A három napos versenyen a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium csapata szerezte meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A torna a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Zala Megyei Diáksport Szövetség szervezésében került megrendezésre. A 14-19 éves diákok számára meghirdetett V-VI. korcsoportos Futsal Diákolimpia® bajnokságba összesen 399 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 20 legjobb csapata. A 10 fős iskolai csapatok ötös csoportokba kerültek, ahonnan a legjobbak a középdöntőn keresztül juthattak a legjobb négy közé, akik megmérkőztek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

A verseny egyszerre két helyszínen, a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium Sportcsarnokában, valamint a Zalakerámia Sport és Rendezvény Sportcsarnokban zajlott.

A pénteki megnyitó ünnepségen részt vett Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Zimborás Béla, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviseletében, Jandovics Viktória, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ képviseletében és Sipos Győző, az MDSZ regionális vezetője valamint Molnár Balázs 14-szeres válogatott labdarúgó.

A hétvégi V-VI. korcsoportos Futsal Diákolimpia® Országos Döntő nagyszerű  hangulatban zajlott, a sérülésmentes, rendkívül dinamikus összecsapások után a következő csapatok szereztek érmet:

  1. Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium, Veszprém,
  2. Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma, Vác,
  3. Soproni SZC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziuma, Sopron.

Díjazottak:

Gólkirály:  Reizinger Bence József, Veszprém. Legjobb játékos:   Reizinger Bence József, Veszprém. Legjobb kapus: Gergő Áron, Pécs. Legjobb edző: Palotai Nándor, Veszprém.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates