Soltvadkerten rendezték meg a diák I (13-14-évesek) korcsoportosok szabadfogású birkózó országos bajnokságát és a döntőkbe a területi versenyekről összesen 220 versenyző jutott be, köztük kanizsaiak és egerszegiek is.


A nagykanizsaiaktól Pőcze Bence kiemelkedőt nyújtott, Balazsin Zdenkó is jól menetelt, míg Zalaegerszegre két ötödik hely került.

 

A 46 kg-os Balazsin Zdenkó kezdte a sorozatot, két fölényes győzelemmel az elődöntőbe jutott, ahol egy esztergomi birkózó megállította. Maradt számára a bronzérem lehetősége, ahol a régi nagy riválisát, a Zalaegerszegi Birkózó Sport Egyesülettől Mészáros Ágostont legyőzve értékes bronzérmet szerzett, Ágoston pedig ötödikként zárt.

 

PoczeBencze

                                                                                               

                                                                                             Képünkön Farkas Andras edző, Pőcze Bence, Balazsin Zdenko és Szatmari Zsolt edző.

 

 

54 kg-ban Pőcze Bence először mogyoródi, majd tököli végül a döntőbe jutásért diósgyőri ellenlábasát győzte le technikai fölénnyel. A másik ágon az a szarvasi Tóth jutott a fináléba, aki tavaly verte már meg Bencét, ezúttal viszont a Kanizsai Birkózó Sportegyesület ifjú sportolója nagyon határozott, dinamikus birkózással 12:1-re legyőzte, s ezzel megszerezte pályafutása első országos bajnoki címét. (Ebben a korcsoportban kanizsaiként utoljára Egyed Balázsnak sikerült nyernie a KBSE-től.).

 

Az egerszegiek másik birkózója, Cséri Csenger 35 kg-ban ötödikként zárt. A kanizsai birkózók számára sok pihenő nem lesz, hiszen május közepén Rómában, az ottani olimpiai központban vehetnek részt egy rangos nemzetközi versenyen.Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates